ΙΣΧΥΑΛΓΙΑ ΚΑΙ ΣΚΛΗΡΥΝΗΣ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ

10:46 π.μ. by Dr D. Kountouris
ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΟ ΌΤΙ Η ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ ΈΧΕΙ ΜΙΑ ΠΟΛΥΜΟΡΦΙΑ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΠΟΛΥ ΤΑΚΤΙΚΑ ΜΠΕΡΔΕΥΟΥΝ ΤΟΝ ΚΛΙΝΙΚΟ ΓΙΑΤΡΟ, ΔΗΜΙΟΥΡΓΩΝΤΑΣ ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΗ ΔΙΑΓΝΩΣΗ.
Σε ένα ποσοστό που περνάει το 6%, έχουμε μια πρωτοπαθή εμφάνιση της σκλήρυνσης κατά πλάκας με τη συμπτωματολογία της οσφυοϊσχαιμικής νευραλγίας. Εδώ το πρόβλημα δυσκολεύει, γιατί οι ακτινολογικές εξετάσεις, αναμενόμενα στις μέσες ηλικίες, δείχνουν και κάποιες δισκοπάθειες. Έτσι λοιπόν με το «πρώτο βλέμμα», συμπτωματολογία και ακτινογραφία συμβαδίζουν και κατόπιν τούτου μια τυχαία αναλγητική θεραπεία ξεφουσκώνει τα συμπτώματα. Το αποτέλεσμα είναι οι ασθενείς να νιώθουν καλύτερα, ο γιατρός να ικανοποιείται από την πορεία και το πρόβλημα να κλείνει προσωρινά και να επανέρχεται εντονότερο μετά από κάποιο καιρό. Αυτό επαναλαμβάνεται πολλές φορές και η τελική διάγνωση της σκλήρυνσης κατά πλάκας να μπει, αφού έχουν προστεθεί και άλλα συμπτώματα. Σε περίπτωση οσφυοϊσχαιμίας, ιδιαίτερα, μετά από ένα κρυολόγημα, δεν πρέπει να τίθονται βολικές και γρήγορες διαγνώσεις. Θα πρέπει να γίνει ένας εκτενής έλεγχος για τον αποκλεισμό και άλλων περίπλοκων περιπτώσεων, όπως της σκλήρυνσης κατά πλάκας.

Ετικέτες , , ,

Comments (0)


<<<< Επόμενο νεότερο άρθρο Επόμενο παλαιότερο άρθρο >>>>
Συγγραφέας
  • Dr. Δημήτρης Κουντούρης border=
  • Όνομα: Dr D. Kountouris
  • Τοποθεσία: Αθήνα, Αττική, Greece
  • Σχετικά: Ο Δ. Κουντούρης τελείωσε το Πανεπιστήμιο (Ιατρική Σχολή Θεσσαλονίκης) το 1975. Έκανε την ειδικότητά του στη Νευρολογική Πανεπιστημιακή Κλινική του Ruhr στη Γερμανία. Πήρε την ειδικότητα της Ψυχιατρικής από το ίδιο πανεπιστήμιο. Επιπλέον, εκεί έκανε και την διατριβή του, ενώ προτάθη για την υφηγεσία. Εκλέχθη επίκουρος καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας, καθώς επίσης επισκέπτης καθηγητής στη Βοστώνη, στην Ulm, και στη Ferrara. Από το 1988 ιδιωτεύει στην Ελλάδα. Είναι μέλος πολλών αμερικάνικων και ευρωπαϊκών εταιρειών. Έχει δημοσιεύσει πλήθος βιβλίων, ιατρικών δοκιμίων, δημοσιογραφικών άρθρων και πορισμάτων για διάφορες ασθένειες. Τέλος, έχει συμμετάσχει σε πολλά παγκόσμια και διεθνή επιστημονικά συνέδρια ως παρουσιαστής.
  • Προβολή πλήρους προφίλ
Προηγούμενες αναρτήσεις
Αρχεία
Σύνδεσμοι

Θυρεοειδίτιδα

Θέλετε να λαμβάνετε τα τελευταία μας νέα;
Δώστε το email σας:Η υπηρεσία παρέχεται από το FeedBurnerΣεβόμαστε απόλυτα τα προσωπικά σας δεδομέναOur site is at APN Greece Directory


ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ - Ηλεκτρονικό φυλλάδιο
Share