ΟΠΤΙΚΗ ΝΕΥΡΙΤΙΔΑ, ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ ΚΑΙ ΘΕΡΑΠΕΙΑ

2:22 π.μ. by Dr D. Kountouris
ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΔΕΚΑΕΤΙΑ, ΚΥΡΙΑΡΧΟΥΣΕ ΈΝΑΣ ΜΕΓΑΛΟΣ ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΕΑΝ ΧΡΕΙΑΖΟΤΑΝ ΆΜΕΣΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ (ΚΟΡΤΙΚΟΣΤΕΡΟΕΙΔΗ) ΓΙΑ ΤΗΝ ΆΤΥΠΗ ΟΠΤΙΚΗ ΝΕΥΡΙΤΙΔΑ Ή ΌΧΙ.
Οι κλινικοί γιατροί χρησιμοποιούσαν σαν αφετηρία για την καλυτέρευση ή τη χειροτέρευση ,γενικότερα της πορεία της νόσου, την εξέλιξη που είχε αυτή κατά την πορεία του χρόνου. Γύρω το 1995, ήταν ακόμη αμφισβητούμενο εάν χρειαζόταν κάποια αγωγή ή όχι. Έτσι λοιπόν έγινε μια παρατήρηση σε 160 ασθενείς με οπτική νευρίτιδα που μείωνε,περίπου, την όραση τους κατά 6 – 8 δέκατα. Μόνο οχτώ παρουσίασαν, μετά από πέντε μήνες, μια ολοκληρωτική βελτίωση που παρέμεινε σαν τελικό αποτέλεσμα. Σε άλλη ομάδα που για ένα χρονικό διάστημα δυο χρόνων, χορηγήθηκε θεραπεία πρεδνιζολόνης, εντόπισαν μια ουσιαστική βελτίωση και έτσι ελήφθει το συμπέρασμα ότι η οπτική νευρίτιδα πρέπει να δέχεται θεραπεία από την αρχή της εμφάνισης της νόσου.

Ετικέτες , , ,

Comments (0)


<<<< Επόμενο νεότερο άρθρο Επόμενο παλαιότερο άρθρο >>>>
Συγγραφέας
  • Dr. Δημήτρης Κουντούρης border=
  • Όνομα: Dr D. Kountouris
  • Τοποθεσία: Αθήνα, Αττική, Greece
  • Σχετικά: Ο Δ. Κουντούρης τελείωσε το Πανεπιστήμιο (Ιατρική Σχολή Θεσσαλονίκης) το 1975. Έκανε την ειδικότητά του στη Νευρολογική Πανεπιστημιακή Κλινική του Ruhr στη Γερμανία. Πήρε την ειδικότητα της Ψυχιατρικής από το ίδιο πανεπιστήμιο. Επιπλέον, εκεί έκανε και την διατριβή του, ενώ προτάθη για την υφηγεσία. Εκλέχθη επίκουρος καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας, καθώς επίσης επισκέπτης καθηγητής στη Βοστώνη, στην Ulm, και στη Ferrara. Από το 1988 ιδιωτεύει στην Ελλάδα. Είναι μέλος πολλών αμερικάνικων και ευρωπαϊκών εταιρειών. Έχει δημοσιεύσει πλήθος βιβλίων, ιατρικών δοκιμίων, δημοσιογραφικών άρθρων και πορισμάτων για διάφορες ασθένειες. Τέλος, έχει συμμετάσχει σε πολλά παγκόσμια και διεθνή επιστημονικά συνέδρια ως παρουσιαστής.
  • Προβολή πλήρους προφίλ
Προηγούμενες αναρτήσεις
Αρχεία
Σύνδεσμοι

Θυρεοειδίτιδα

Θέλετε να λαμβάνετε τα τελευταία μας νέα;
Δώστε το email σας:Η υπηρεσία παρέχεται από το FeedBurnerΣεβόμαστε απόλυτα τα προσωπικά σας δεδομέναOur site is at APN Greece Directory


ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ - Ηλεκτρονικό φυλλάδιο
Share