Η ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ ΚΑΙ ΝΟΣΟΣ FRET RAIX

10:27 π.μ. by Dr D. Kountouris
Η ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ ΈΧΕΙ ΜΕΓΑΛΗ ΠΟΙΚΙΛΟΜΟΡΦΙΑ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΩΝ, ΕΝΩ ΣΤΗ ΝΟΣΟ FRET RAIX ΚΥΡΙΑΡΧΕΙ Η ΑΤΑΞΙΑ.
Και αυτό, διότι η βλάβη βρίσκεται στη φλοιονωτιαία οδό και η αστάθεια είναι χαρακτηριστική.  Ακριβώς επειδή η αστάθεια είναι χαρακτηριστική, δίνεται σε άπειρους γιατρούς η εντύπωση ότι έχουν να κάνουν με σκλήρυνση κατά πλάκας. Έτσι ακολουθούν τους ανάλογους διαγνωστικούς δρόμους με όση ταλαιπωρία έχει για τον ασθενή , γιατί δε φτάνει έγκαιρα στη σωστή διάγνωση. Όταν στη νόσο Fret Raix έχουμε μια προοδευτική εξέλιξη, δηλαδή αύξηση της αταξίας, πολλοί γιατροί, νομίζοντας ότι έχουν να κάνουν με σκλήρυνση κατά πλάκας, παραβλέπουν ή αναβάλλουν τις σωστές εξετάσεις και έτσι διαιωνίζεται το πρόβλημα. Αποτέλεσμα είναι να πιστεύουν οι ασθενείς ότι έχουν μια μορφή σκλήρυνσης κατά πλάκας και παραιτούνται από τις προσπάθειες.

Ετικέτες , , ,

Comments (0)


<<<< Επόμενο νεότερο άρθρο Επόμενο παλαιότερο άρθρο >>>>
Συγγραφέας
  • Dr. Δημήτρης Κουντούρης border=
  • Όνομα: Dr D. Kountouris
  • Τοποθεσία: Αθήνα, Αττική, Greece
  • Σχετικά: Ο Δ. Κουντούρης τελείωσε το Πανεπιστήμιο (Ιατρική Σχολή Θεσσαλονίκης) το 1975. Έκανε την ειδικότητά του στη Νευρολογική Πανεπιστημιακή Κλινική του Ruhr στη Γερμανία. Πήρε την ειδικότητα της Ψυχιατρικής από το ίδιο πανεπιστήμιο. Επιπλέον, εκεί έκανε και την διατριβή του, ενώ προτάθη για την υφηγεσία. Εκλέχθη επίκουρος καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας, καθώς επίσης επισκέπτης καθηγητής στη Βοστώνη, στην Ulm, και στη Ferrara. Από το 1988 ιδιωτεύει στην Ελλάδα. Είναι μέλος πολλών αμερικάνικων και ευρωπαϊκών εταιρειών. Έχει δημοσιεύσει πλήθος βιβλίων, ιατρικών δοκιμίων, δημοσιογραφικών άρθρων και πορισμάτων για διάφορες ασθένειες. Τέλος, έχει συμμετάσχει σε πολλά παγκόσμια και διεθνή επιστημονικά συνέδρια ως παρουσιαστής.
  • Προβολή πλήρους προφίλ
Προηγούμενες αναρτήσεις
Αρχεία
Σύνδεσμοι

Θυρεοειδίτιδα

Θέλετε να λαμβάνετε τα τελευταία μας νέα;
Δώστε το email σας:Η υπηρεσία παρέχεται από το FeedBurnerΣεβόμαστε απόλυτα τα προσωπικά σας δεδομέναOur site is at APN Greece Directory


ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ - Ηλεκτρονικό φυλλάδιο
Share