ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ ΚΑΙ ΝΟΣΟΣ ΤΟΥ ΛΕΜΠΕΛ

11:13 π.μ. by Dr D. Kountouris
ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΔΥΟ ΝΟΣΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΟΥΝ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΈΧΟΥΝ ΠΑΡΑΛΛΗΛΗ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΟΛΟΓΙΑ.
Στη περίπτωση αυτή, η σκλήρυνση κατά πλάκας μάλλον προκύπτει δευτερογενώς, ενώ η ασθένεια του Λέμπελ είναι γονιδιακής προέλευσης με τελικό στάδιο την προοδευτική τύφλωση. Η επιπλέον συμπτωματολογία που πρέπει να προσέξει ο ασθενής με σκλήρυνση κατά πλάκας, όσον αφορά τη νόσο του Λέμπελ, είναι η προοδευτική τύφλωση, η οποία προκαλείται λόγω βλαβών του αμφιβληστροειδούς. Ο συνδυασμός αναφέρεται σχετικά σπάνια, γεγονός που ίσως οφείλεται στη μη συστηματική έρευνα και των δυο περιπτώσεων. Όπως και να έχει το θέμα, σε κάποια περιστατικά που χορηγήθηκε αγωγή για τη σκλήρυνση κατά πλάκας παρατηρήθηκε ταυτόχρονη βελτίωση του οπτικού νεύρου, δηλαδή της νόσου του Λέμπελ.

Ετικέτες , , , , ,

Comments (0)


<<<< Επόμενο νεότερο άρθρο Επόμενο παλαιότερο άρθρο >>>>
Συγγραφέας
  • Dr. Δημήτρης Κουντούρης border=
  • Όνομα: Dr D. Kountouris
  • Τοποθεσία: Αθήνα, Αττική, Greece
  • Σχετικά: Ο Δ. Κουντούρης τελείωσε το Πανεπιστήμιο (Ιατρική Σχολή Θεσσαλονίκης) το 1975. Έκανε την ειδικότητά του στη Νευρολογική Πανεπιστημιακή Κλινική του Ruhr στη Γερμανία. Πήρε την ειδικότητα της Ψυχιατρικής από το ίδιο πανεπιστήμιο. Επιπλέον, εκεί έκανε και την διατριβή του, ενώ προτάθη για την υφηγεσία. Εκλέχθη επίκουρος καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας, καθώς επίσης επισκέπτης καθηγητής στη Βοστώνη, στην Ulm, και στη Ferrara. Από το 1988 ιδιωτεύει στην Ελλάδα. Είναι μέλος πολλών αμερικάνικων και ευρωπαϊκών εταιρειών. Έχει δημοσιεύσει πλήθος βιβλίων, ιατρικών δοκιμίων, δημοσιογραφικών άρθρων και πορισμάτων για διάφορες ασθένειες. Τέλος, έχει συμμετάσχει σε πολλά παγκόσμια και διεθνή επιστημονικά συνέδρια ως παρουσιαστής.
  • Προβολή πλήρους προφίλ
Προηγούμενες αναρτήσεις
Αρχεία
Σύνδεσμοι

Θυρεοειδίτιδα

Θέλετε να λαμβάνετε τα τελευταία μας νέα;
Δώστε το email σας:Η υπηρεσία παρέχεται από το FeedBurnerΣεβόμαστε απόλυτα τα προσωπικά σας δεδομέναOur site is at APN Greece Directory


ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ - Ηλεκτρονικό φυλλάδιο
Share