ΣΕ ΤΙ ΟΦΕΙΛΕΤΑΙ Η ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΕΥΦΟΡΙΑΣ ΣΤΗ ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ;

1:48 μ.μ. by Dr D. Kountouris
Η ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ ΕΙΝΑΙ ΈΝΑ ΑΥΤΟΑΝΟΣΟ ΝΟΣΗΜΑ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΙΚΟΥ ΝΕΥΡΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΜΕ ΜΙΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΗ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΟΛΟΓΙΑ ΠΟΥ ΕΜΦΑΝΙΖΕΙ ΚΥΡΙΩΣ ΚΙΝΗΤΙΚΕΣ, ΑΚΟΥΣΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΟΠΤΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΡΑΧΕΣ.
Είναι σίγουρο ότι κάποιος ασθενής με αυτά τα προβλήματα δεν αισθάνεται ευχάριστα και δεν μπορεί να γελάει χωρίς λόγο.  Πολύ τακτικά, όμως, «σαν ένα είδος αυτοπροστασίας» εμφανίζεται μια αδικαιολόγητη ευφορία σε ασθενείς με σκλήρυνση κατά πλάκας. Η αιτία είναι η διαταραχή, πιθανόν, λόγω απομυελινωτικής διεργασίας του νευρωνικού τόξου μεταξύ αμυγδαλής και εγκεφάλου. Συνήθως η κατάσταση αυτή συνοδεύεται και από μια έντονη αταξία και αστάθεια. Η έντονη ευφορία με το συνδυασμό της αταξίας είναι κλινικά μια από τις πιο δύσκολα θεραπεύσιμες μορφές της σκλήρυνσης κατά πλάκας.

Ετικέτες , , , , , ,

Comments (0)


<<<< Επόμενο νεότερο άρθρο Επόμενο παλαιότερο άρθρο >>>>
Συγγραφέας
  • Dr. Δημήτρης Κουντούρης border=
  • Όνομα: Dr D. Kountouris
  • Τοποθεσία: Αθήνα, Αττική, Greece
  • Σχετικά: Ο Δ. Κουντούρης τελείωσε το Πανεπιστήμιο (Ιατρική Σχολή Θεσσαλονίκης) το 1975. Έκανε την ειδικότητά του στη Νευρολογική Πανεπιστημιακή Κλινική του Ruhr στη Γερμανία. Πήρε την ειδικότητα της Ψυχιατρικής από το ίδιο πανεπιστήμιο. Επιπλέον, εκεί έκανε και την διατριβή του, ενώ προτάθη για την υφηγεσία. Εκλέχθη επίκουρος καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας, καθώς επίσης επισκέπτης καθηγητής στη Βοστώνη, στην Ulm, και στη Ferrara. Από το 1988 ιδιωτεύει στην Ελλάδα. Είναι μέλος πολλών αμερικάνικων και ευρωπαϊκών εταιρειών. Έχει δημοσιεύσει πλήθος βιβλίων, ιατρικών δοκιμίων, δημοσιογραφικών άρθρων και πορισμάτων για διάφορες ασθένειες. Τέλος, έχει συμμετάσχει σε πολλά παγκόσμια και διεθνή επιστημονικά συνέδρια ως παρουσιαστής.
  • Προβολή πλήρους προφίλ
Προηγούμενες αναρτήσεις
Αρχεία
Σύνδεσμοι

Θυρεοειδίτιδα

Θέλετε να λαμβάνετε τα τελευταία μας νέα;
Δώστε το email σας:Η υπηρεσία παρέχεται από το FeedBurnerΣεβόμαστε απόλυτα τα προσωπικά σας δεδομέναOur site is at APN Greece Directory


ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ - Ηλεκτρονικό φυλλάδιο
Share