Ο ΡΟΛΟΣ ΠΟΥ ΠΑΙΖΕΙ ΣΤΟΝ ΠΟΝΟ ΤΗΣ ΣΚΛΗΡΥΝΣΗΣ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ Η «ΠΕΡΙ ΤΟΝ ΥΔΡΑΓΩΓΟ ΤΟΥ ΣΥΛΒΙΟΥΣ, ΦΑΙΑ ΟΥΣΙΑ»

1:22 μ.μ. by Dr D. Kountouris
Η «ΠΕΡΙ ΤΟΝ ΥΔΡΑΓΩΓΟ ΤΟΥ ΣΥΛΒΙΟΥΣ, ΦΑΙΑ ΟΥΣΙΑ» ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΣΤΟΝ ΕΓΚΕΦΑΛΟ, ΕΚΑΤΕΡΩΘΕΝ ΤΟΥ ΥΔΡΑΓΩΓΟΥ ΤΟΥ ΣΥΛΒΙΟΥΣ ΣΤΑ ΔΥΟ ΗΜΙΣΦΑΙΡΙΑ.
Η περιοχή αυτή είναι «πλημυρισμένη» από πολυάριθμους νευρώνες, ευαίσθητους για την επεξεργασία και σύλληψη, εκπομπή διαφόρων ερεθισμάτων. Η μη ομαλή λειτουργία του «περί τον υδραγωγό του Σύλβιους, φαιά ουσία»  έχει σαν αποτέλεσμα πάρα πολλές δυσλειτουργίες και κυρίως, σε ότι αφορά τη σκλήρυνση κατά πλάκας, δυσαισθησίες και πόνο. Ο λόγος οφείλεται στο ότι η «περί τον υδραγωγό του Σύλβιους, φαιά ουσία» είναι μια πολύ κεντρική περιοχή, όπου αναπτύσσονται σε μεγάλο βαθμό οι διάφορες απομυελινωτικές βλάβες της σκλήρυνσης κατά πλάκας.

Ετικέτες , , , , ,

Comments (0)


<<<< Επόμενο νεότερο άρθρο Επόμενο παλαιότερο άρθρο >>>>
Συγγραφέας
  • Dr. Δημήτρης Κουντούρης border=
  • Όνομα: Dr D. Kountouris
  • Τοποθεσία: Αθήνα, Αττική, Greece
  • Σχετικά: Ο Δ. Κουντούρης τελείωσε το Πανεπιστήμιο (Ιατρική Σχολή Θεσσαλονίκης) το 1975. Έκανε την ειδικότητά του στη Νευρολογική Πανεπιστημιακή Κλινική του Ruhr στη Γερμανία. Πήρε την ειδικότητα της Ψυχιατρικής από το ίδιο πανεπιστήμιο. Επιπλέον, εκεί έκανε και την διατριβή του, ενώ προτάθη για την υφηγεσία. Εκλέχθη επίκουρος καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας, καθώς επίσης επισκέπτης καθηγητής στη Βοστώνη, στην Ulm, και στη Ferrara. Από το 1988 ιδιωτεύει στην Ελλάδα. Είναι μέλος πολλών αμερικάνικων και ευρωπαϊκών εταιρειών. Έχει δημοσιεύσει πλήθος βιβλίων, ιατρικών δοκιμίων, δημοσιογραφικών άρθρων και πορισμάτων για διάφορες ασθένειες. Τέλος, έχει συμμετάσχει σε πολλά παγκόσμια και διεθνή επιστημονικά συνέδρια ως παρουσιαστής.
  • Προβολή πλήρους προφίλ
Προηγούμενες αναρτήσεις
Αρχεία
Σύνδεσμοι

Θυρεοειδίτιδα

Θέλετε να λαμβάνετε τα τελευταία μας νέα;
Δώστε το email σας:Η υπηρεσία παρέχεται από το FeedBurnerΣεβόμαστε απόλυτα τα προσωπικά σας δεδομέναOur site is at APN Greece Directory


ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ - Ηλεκτρονικό φυλλάδιο
Share