Η ΔΡΑΣΗ ΤΩΝ ΕΝΔΟΓΕΝΩΝ ΟΠΙΟΥΧΩΝ ΣΤΗ ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ

1:25 μ.μ. by Dr D. Kountouris
Η ΑΚΡΙΒΗΣ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΣΚΛΗΡΥΝΣΗΣ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΓΝΩΣΤΗ.
Παραμένουν όμως γνωστές οι βλάβες που προκαλεί στο κεντρικό νευρικό σύστημα. Ένα μεγάλο ερώτημα για τους επιστήμονες παραμένει το γεγονός της διαφορετικής πορείας συμπτωμάτων σε ασθενείς με σκλήρυνση κατά πλάκας, που έχουν σχεδόν ταυτόσημη κλινική εικόνα. Οι τελευταίες έρευνες κατέδειξαν ότι το γεγονός αυτό οφείλεται στη διαφορετική παρασκευή ειδικών πρωτεϊνών, των λεγόμενων ενδογενών οπιούχων, που εξατομικευμένα παράγει ο κάθε ασθενής στον εγκέφαλο του. Όπου αυτά είναι «ελλιπή», τόσο πιο άσχημα είναι και η κλινική εικόνα της σκλήρυνσης κατά πλάκας. Το γεγονός αυτό έχει δώσει μια ώθηση για μια πρωτοβουλία σκέψης, αύξησης των ενδογενών οπιούχων, προκειμένου να βελτιωθεί η κλινική εικόνα.

Ετικέτες , , , ,

Comments (0)


<<<< Επόμενο νεότερο άρθρο Επόμενο παλαιότερο άρθρο >>>>
Συγγραφέας
  • Dr. Δημήτρης Κουντούρης border=
  • Όνομα: Dr D. Kountouris
  • Τοποθεσία: Αθήνα, Αττική, Greece
  • Σχετικά: Ο Δ. Κουντούρης τελείωσε το Πανεπιστήμιο (Ιατρική Σχολή Θεσσαλονίκης) το 1975. Έκανε την ειδικότητά του στη Νευρολογική Πανεπιστημιακή Κλινική του Ruhr στη Γερμανία. Πήρε την ειδικότητα της Ψυχιατρικής από το ίδιο πανεπιστήμιο. Επιπλέον, εκεί έκανε και την διατριβή του, ενώ προτάθη για την υφηγεσία. Εκλέχθη επίκουρος καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας, καθώς επίσης επισκέπτης καθηγητής στη Βοστώνη, στην Ulm, και στη Ferrara. Από το 1988 ιδιωτεύει στην Ελλάδα. Είναι μέλος πολλών αμερικάνικων και ευρωπαϊκών εταιρειών. Έχει δημοσιεύσει πλήθος βιβλίων, ιατρικών δοκιμίων, δημοσιογραφικών άρθρων και πορισμάτων για διάφορες ασθένειες. Τέλος, έχει συμμετάσχει σε πολλά παγκόσμια και διεθνή επιστημονικά συνέδρια ως παρουσιαστής.
  • Προβολή πλήρους προφίλ
Προηγούμενες αναρτήσεις
Αρχεία
Σύνδεσμοι

Θυρεοειδίτιδα

Θέλετε να λαμβάνετε τα τελευταία μας νέα;
Δώστε το email σας:Η υπηρεσία παρέχεται από το FeedBurnerΣεβόμαστε απόλυτα τα προσωπικά σας δεδομέναOur site is at APN Greece Directory


ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ - Ηλεκτρονικό φυλλάδιο
Share