ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ ΚΑΙ ΣΥΝΔΡΟΜΟ LΟUIS BAR

11:07 π.μ. by Dr D. Kountouris
Η ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΣΚΛΗΡΥΝΣΗΣ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΗ.
Πολλές φορές, αυτή η συμπτωματολογία μιμείται αυτή του Lοuis Bar. Το σύνδρομο της αταξίας χαρακτηρίζεται από μια ανοσοεπάρκεια, έτσι που η πορεία του  και η έφοδος του να μιμούνται την πορεία της σκλήρυνσης κατά πλάκας. Ο κύριος λόγος είναι η αδυναμία σωστού βαδίσματος με αστάθεια, καταβολή και λοιμώξεις. Βέβαια, οι  τηλεαγγειεκτασίες αποτελούν σοβαρό διαφοροδιαγνωστικό στοιχείο, αλλά πρέπει πρώτα να εντοπιστούν και δεύτερον να μη συγχυστούν με παρόμοιες της σκλήρυνσης κατά πλάκας. Πάντως, η όποια διαφοροδιάγνωση πρέπει να γίνει γρήγορα και σωστά για να «κερδίσει» κάθε αρρώστια τη σωστή θεραπεία. Η πρόγνωση της τηλεαγγειεκτασίας-αταξίας είναι δυσμενέστερη σε σχέση με αυτήν της σκλήρυνσης κατά πλάκας.

Ετικέτες , , ,

Comments (0)


<<<< Επόμενο νεότερο άρθρο Επόμενο παλαιότερο άρθρο >>>>
Συγγραφέας
  • Dr. Δημήτρης Κουντούρης border=
  • Όνομα: Dr D. Kountouris
  • Τοποθεσία: Αθήνα, Αττική, Greece
  • Σχετικά: Ο Δ. Κουντούρης τελείωσε το Πανεπιστήμιο (Ιατρική Σχολή Θεσσαλονίκης) το 1975. Έκανε την ειδικότητά του στη Νευρολογική Πανεπιστημιακή Κλινική του Ruhr στη Γερμανία. Πήρε την ειδικότητα της Ψυχιατρικής από το ίδιο πανεπιστήμιο. Επιπλέον, εκεί έκανε και την διατριβή του, ενώ προτάθη για την υφηγεσία. Εκλέχθη επίκουρος καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας, καθώς επίσης επισκέπτης καθηγητής στη Βοστώνη, στην Ulm, και στη Ferrara. Από το 1988 ιδιωτεύει στην Ελλάδα. Είναι μέλος πολλών αμερικάνικων και ευρωπαϊκών εταιρειών. Έχει δημοσιεύσει πλήθος βιβλίων, ιατρικών δοκιμίων, δημοσιογραφικών άρθρων και πορισμάτων για διάφορες ασθένειες. Τέλος, έχει συμμετάσχει σε πολλά παγκόσμια και διεθνή επιστημονικά συνέδρια ως παρουσιαστής.
  • Προβολή πλήρους προφίλ
Προηγούμενες αναρτήσεις
Αρχεία
Σύνδεσμοι

Θυρεοειδίτιδα

Θέλετε να λαμβάνετε τα τελευταία μας νέα;
Δώστε το email σας:Η υπηρεσία παρέχεται από το FeedBurnerΣεβόμαστε απόλυτα τα προσωπικά σας δεδομέναOur site is at APN Greece Directory


ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ - Ηλεκτρονικό φυλλάδιο
Share