ΕΜΦΑΝΙΖΕΤΑΙ ΕΠΙΛΗΠΤΙΚΗ ΑΥΡΑ ΣΕ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΜΕ ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ;

12:11 μ.μ. by Dr D. Kountouris
Η ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ ΜΕ ΤΗ ΓΝΩΣΤΗ ΤΗΣ ΠΟΛΥΠΛΕΥΡΗ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΟΛΟΓΙΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΈΡΕΥΝΑΣ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ ΚΑΙ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΩΝ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΩΝ.
Ο έρευνες αυτές για την καλύτερη διάγνωση, στοιχειοθέτηση και θεραπεία της σκλήρυνσης κατά πλάκας εμφανίζουν, κατά καιρούς, αποτελέσματα που εκπλήσσουν πάρα πολλούς. Ενώ ταυτόχρονα δίνουν βάσιμες γνώσεις για καλύτερη αντιμετώπιση της νόσου. Κάνοντας εκτεταμένες ηλεκτροεγκεφαλογραφικές καταγραφές σε ασθενείς με σκλήρυνση κατά πλάκας, βρέθηκε σε ποσοστό πάνω από 70% ότι το ηλεκτροεγκεφαλογράφημα κάποια στιγμή του εικοσιτετραώρου παρουσιάζει επιλεπτογενείς διαταραχές. Μάλιστα, η προσεκτικότερη έρευνα έδειξε ότι σε αρκετά μεγάλο ποσοστό οι ίδιοι οι ασθενείς παρουσιάζουν και το φαινόμενο της αύρας. Με την κατάλληλη αντιεπιληπτική αγωγή παρατηρήθηκε μια ουσιαστική βελτίωση των συμπτωμάτων της σκλήρυνσης κατά πλάκας σε ικανοποιητικό βαθμό. Πρόκειται για ένα νέο στοιχείο που πρέπει να εκτιμηθεί και να χρησιμοποιηθεί σαν αφετηρία για μεγαλύτερη έρευνα.

Ετικέτες , , , ,

Comments (2)


Blogger Sousamis
6 Ιουνίου 2013 στις 1:33 π.μ.  

Είστε σίγουρος κε Κουντούρη ότι το εγκεφαλογράφημα όπως ακριβώς το πραγματοποιείτε δείχνει επιληπτογενή δραστηριότητα; Διότι απο προσωπική μου εμπειρία τα εγκεφαλογραφήματα σας είναι κατα βάση ανεπαρκή με παλαιό εξοπλισμό και αβέβαιο αποτέλεσμα. Καλά τα άρθρα αλλά να έχουμε και σωστή διάγνωση.

Blogger Dr D. Kountouris
16 Ιουνίου 2013 στις 10:15 π.μ.  

Ποιός ακριβώς μηχανήματα χαρακτηρίζετε ως παλαιό εξοπλισμό;

<<<< Επόμενο νεότερο άρθρο Επόμενο παλαιότερο άρθρο >>>>
Συγγραφέας
  • Dr. Δημήτρης Κουντούρης border=
  • Όνομα: Dr D. Kountouris
  • Τοποθεσία: Αθήνα, Αττική, Greece
  • Σχετικά: Ο Δ. Κουντούρης τελείωσε το Πανεπιστήμιο (Ιατρική Σχολή Θεσσαλονίκης) το 1975. Έκανε την ειδικότητά του στη Νευρολογική Πανεπιστημιακή Κλινική του Ruhr στη Γερμανία. Πήρε την ειδικότητα της Ψυχιατρικής από το ίδιο πανεπιστήμιο. Επιπλέον, εκεί έκανε και την διατριβή του, ενώ προτάθη για την υφηγεσία. Εκλέχθη επίκουρος καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας, καθώς επίσης επισκέπτης καθηγητής στη Βοστώνη, στην Ulm, και στη Ferrara. Από το 1988 ιδιωτεύει στην Ελλάδα. Είναι μέλος πολλών αμερικάνικων και ευρωπαϊκών εταιρειών. Έχει δημοσιεύσει πλήθος βιβλίων, ιατρικών δοκιμίων, δημοσιογραφικών άρθρων και πορισμάτων για διάφορες ασθένειες. Τέλος, έχει συμμετάσχει σε πολλά παγκόσμια και διεθνή επιστημονικά συνέδρια ως παρουσιαστής.
  • Προβολή πλήρους προφίλ
Προηγούμενες αναρτήσεις
Αρχεία
Σύνδεσμοι

Θυρεοειδίτιδα

Θέλετε να λαμβάνετε τα τελευταία μας νέα;
Δώστε το email σας:



Η υπηρεσία παρέχεται από το FeedBurner



Σεβόμαστε απόλυτα τα προσωπικά σας δεδομένα



Our site is at APN Greece Directory


ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ - Ηλεκτρονικό φυλλάδιο
Share