ΙΝΟΜΥΑΛΓΙΑ ΚΑΙ ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ

12:14 μ.μ. by Dr D. Kountouris
Η ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΤΗΣ ΙΝΟΜΥΑΛΓΙΑΣ ΤΗΣ ΣΚΛΗΡΥΝΣΗΣ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ ΕΙΝΑΙ ΤΑΚΤΙΚΗ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΤΙΚΗ ΚΑΘΩΣ ΤΑ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΑΣΘΕΝΕΙΩΝ ΜΟΙΑΖΟΥΝ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ.
Η ινομυαλγία χαρακτηρίζεται από έντονη ευπάθεια στο στρες, αγχώδης καταστάσεις, καθώς επίσης από έντονους πόνους διάχυτους σε όλο το σώμα, οι οποίοι αυξάνονται υπέρμετρα, όταν συνυπάρχουν με άλλες καταστάσεις. Η ινομυαλγία μπορεί ήδη να αυξήσει την «ταλαιπωρημένη» ουροδόχο κύστη στη σκλήρυνση κατά πλάκας ή να αυξήσει την ευαισθησία του ήδη διαταραγμένου εντέρου. Τόσο η συνύπαρξη των δύο ασθενειών όσο και η διαφοροδιάγνωση πρέπει να λαμβάνονται αμέσως υπόψη για έγκαιρη θεραπεία  στους ασθενείς. Επειδή και οι δύο έχουν πολλές φορές κοινή λοιμογόνο «ρίγα» (Ιός Epstein Barr) πρέπει η αντιμετώπιση να είναι κοινή.

Ετικέτες , , , , ,

Comments (0)


<<<< Επόμενο νεότερο άρθρο Επόμενο παλαιότερο άρθρο >>>>
Συγγραφέας
  • Dr. Δημήτρης Κουντούρης border=
  • Όνομα: Dr D. Kountouris
  • Τοποθεσία: Αθήνα, Αττική, Greece
  • Σχετικά: Ο Δ. Κουντούρης τελείωσε το Πανεπιστήμιο (Ιατρική Σχολή Θεσσαλονίκης) το 1975. Έκανε την ειδικότητά του στη Νευρολογική Πανεπιστημιακή Κλινική του Ruhr στη Γερμανία. Πήρε την ειδικότητα της Ψυχιατρικής από το ίδιο πανεπιστήμιο. Επιπλέον, εκεί έκανε και την διατριβή του, ενώ προτάθη για την υφηγεσία. Εκλέχθη επίκουρος καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας, καθώς επίσης επισκέπτης καθηγητής στη Βοστώνη, στην Ulm, και στη Ferrara. Από το 1988 ιδιωτεύει στην Ελλάδα. Είναι μέλος πολλών αμερικάνικων και ευρωπαϊκών εταιρειών. Έχει δημοσιεύσει πλήθος βιβλίων, ιατρικών δοκιμίων, δημοσιογραφικών άρθρων και πορισμάτων για διάφορες ασθένειες. Τέλος, έχει συμμετάσχει σε πολλά παγκόσμια και διεθνή επιστημονικά συνέδρια ως παρουσιαστής.
  • Προβολή πλήρους προφίλ
Προηγούμενες αναρτήσεις
Αρχεία
Σύνδεσμοι

Θυρεοειδίτιδα

Θέλετε να λαμβάνετε τα τελευταία μας νέα;
Δώστε το email σας:Η υπηρεσία παρέχεται από το FeedBurnerΣεβόμαστε απόλυτα τα προσωπικά σας δεδομέναOur site is at APN Greece Directory


ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ - Ηλεκτρονικό φυλλάδιο
Share