ΟΙ ΡΕΤΡΟΪΟΙ ΚΑΙ Η ΈΞΑΡΣΗ ΤΗΣ ΣΚΛΗΡΥΝΣΗΣ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ

12:37 μ.μ. by Dr D. Kountouris
ΟΙ ΡΕΤΡΟΪΟΙ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΟΜΑΔΑ ΙΩΝ, ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΌΛΟΙ ΓΝΩΣΤΟΙ ΚΑΙ ΚΑΤΑΧΩΡΗΜΕΝΟΙ.
Το ιδιαίτερο με αυτούς τους ιούς είναι ότι έχουν μια ιδιαίτερη προτίμηση περιπλοκών, σε περιπτώσεις που είναι αδύναμο το νευρικό σύστημα, όπως στην περίπτωση της σκλήρυνσης κατά πλάκας. Όταν μάλιστα η αδυναμία αυτή συνδυάζεται με θυμικές καταστάσεις, όπως θυμός, ένταση κ.τ.λ., τότε η αρνητική επίδραση και η παθολογική δράση των ρετροϊών είναι ακόμη πιο ισχυρή. Βέβαια, η διαφοροποίηση τους δεν είναι πρακτικά εύκολη για κάθε ασθενή ανά πάσα στιγμή, αλλά ενδείκνυται, κατά καιρούς, να γίνεται μια ανίχνευση για την ύπαρξη τους ή για προηγούμενης εμφάνισης τους μέσω αντισωμάτων. Σε ασθενείς με τέτοιο ιστορικό, όποτε υπάρχουν επιπλοκές, πρέπει a priori να δίνεται και συμπτωματική και προστατευτική αγωγή, προκειμένου να προφυλάσσει τον ασθενή από μια καινούργια ώση.

Ετικέτες , , , , ,

Comments (0)


<<<< Επόμενο νεότερο άρθρο Επόμενο παλαιότερο άρθρο >>>>
Συγγραφέας
  • Dr. Δημήτρης Κουντούρης border=
  • Όνομα: Dr D. Kountouris
  • Τοποθεσία: Αθήνα, Αττική, Greece
  • Σχετικά: Ο Δ. Κουντούρης τελείωσε το Πανεπιστήμιο (Ιατρική Σχολή Θεσσαλονίκης) το 1975. Έκανε την ειδικότητά του στη Νευρολογική Πανεπιστημιακή Κλινική του Ruhr στη Γερμανία. Πήρε την ειδικότητα της Ψυχιατρικής από το ίδιο πανεπιστήμιο. Επιπλέον, εκεί έκανε και την διατριβή του, ενώ προτάθη για την υφηγεσία. Εκλέχθη επίκουρος καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας, καθώς επίσης επισκέπτης καθηγητής στη Βοστώνη, στην Ulm, και στη Ferrara. Από το 1988 ιδιωτεύει στην Ελλάδα. Είναι μέλος πολλών αμερικάνικων και ευρωπαϊκών εταιρειών. Έχει δημοσιεύσει πλήθος βιβλίων, ιατρικών δοκιμίων, δημοσιογραφικών άρθρων και πορισμάτων για διάφορες ασθένειες. Τέλος, έχει συμμετάσχει σε πολλά παγκόσμια και διεθνή επιστημονικά συνέδρια ως παρουσιαστής.
  • Προβολή πλήρους προφίλ
Προηγούμενες αναρτήσεις
Αρχεία
Σύνδεσμοι

Θυρεοειδίτιδα

Θέλετε να λαμβάνετε τα τελευταία μας νέα;
Δώστε το email σας:Η υπηρεσία παρέχεται από το FeedBurnerΣεβόμαστε απόλυτα τα προσωπικά σας δεδομέναOur site is at APN Greece Directory


ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ - Ηλεκτρονικό φυλλάδιο
Share