ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ ΚΑΙ Ο ΠΑΡΑΛΥΤΙΚΟΣ ΣΤΡΑΒΙΣΜΟΣ

1:04 μ.μ. by Dr D. Kountouris
ΈΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΙΟ ΤΑΚΤΙΚΑ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ ΑΙΦΝΙΔΙΑΣ ΕΜΦΑΝΙΣΗΣ Ή ΥΠΟΤΡΟΠΗΣ ΣΤΙΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΣΚΛΗΡΥΝΣΗΣ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΑΡΑΛΥΤΙΚΟΣ ΣΤΡΑΒΙΣΜΟΣ.
Κατά κανόνα, ο παραλυτικός στραβισμός εμφανίζεται αργότερα στην αρχή των ώσεων, αφού έχει διαγνωστεί η αρρώστια. Στην περίπτωση αυτή, χάνουν οι άξονες των οφθαλμών τον παράλληλο άξονα τους και εμφανίζουν έντονη διπλωπία λόγω των διπλών ειδώλων. Τα είδωλα αυτά γίνονται πιο έντονα όταν ο ασθενής βλέπει προς την μεριά πλέον του παραλυτικού μυ. Σε μερικές περιπτώσεις μπορεί να υπάρξει αυτοδιόρθωση του στραβισμού και να έχουμε εναλλασσόμενο στραβισμό για λίγο διάστημα.  Τόσο διάστημα, ώστε να περάσει η ώση ή μέχρι να εμφανιστεί η χειροτέρευσή του. Στις περιπτώσεις του παραλυτικού στραβισμού στη σκλήρυνση κατά πλάκας, η χορήγηση αντιφλεγμονώδους θεραπείας πρέπει να είναι άμεση.

Ετικέτες , , , ,

Comments (0)


<<<< Επόμενο νεότερο άρθρο Επόμενο παλαιότερο άρθρο >>>>
Συγγραφέας
  • Dr. Δημήτρης Κουντούρης border=
  • Όνομα: Dr D. Kountouris
  • Τοποθεσία: Αθήνα, Αττική, Greece
  • Σχετικά: Ο Δ. Κουντούρης τελείωσε το Πανεπιστήμιο (Ιατρική Σχολή Θεσσαλονίκης) το 1975. Έκανε την ειδικότητά του στη Νευρολογική Πανεπιστημιακή Κλινική του Ruhr στη Γερμανία. Πήρε την ειδικότητα της Ψυχιατρικής από το ίδιο πανεπιστήμιο. Επιπλέον, εκεί έκανε και την διατριβή του, ενώ προτάθη για την υφηγεσία. Εκλέχθη επίκουρος καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας, καθώς επίσης επισκέπτης καθηγητής στη Βοστώνη, στην Ulm, και στη Ferrara. Από το 1988 ιδιωτεύει στην Ελλάδα. Είναι μέλος πολλών αμερικάνικων και ευρωπαϊκών εταιρειών. Έχει δημοσιεύσει πλήθος βιβλίων, ιατρικών δοκιμίων, δημοσιογραφικών άρθρων και πορισμάτων για διάφορες ασθένειες. Τέλος, έχει συμμετάσχει σε πολλά παγκόσμια και διεθνή επιστημονικά συνέδρια ως παρουσιαστής.
  • Προβολή πλήρους προφίλ
Προηγούμενες αναρτήσεις
Αρχεία
Σύνδεσμοι

Θυρεοειδίτιδα

Θέλετε να λαμβάνετε τα τελευταία μας νέα;
Δώστε το email σας:Η υπηρεσία παρέχεται από το FeedBurnerΣεβόμαστε απόλυτα τα προσωπικά σας δεδομέναOur site is at APN Greece Directory


ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ - Ηλεκτρονικό φυλλάδιο
Share