ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ ΚΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΕΥΣΗ

1:41 π.μ. by Dr D. Kountouris
ΜΙΑ ΕΚΤΕΤΑΜΕΝΗ ΈΡΕΥΝΑ, ΠΟΥ ΈΓΙΝΕ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΟΛΟΥΜΠΙΑ ΤΟΥ ΒΑΝΚΟΥΒΕΡ ΣΤΟΝ ΚΑΝΑΔΑ ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΤΗΝ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΤΗΣ ΠΟΡΕΙΑΣ ΑΣΘΕΝΩΝ ΜΕ ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ, ΈΔΕΙΞΕ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ.
Η έρευνα ήταν αμιγώς επιδημιολογική, δηλαδή κατέγραψε εξελίξεις, αποτελέσματα (καλυτέρευση-χειροτέρευση) σε χρονικά διαστήματα, ψάχνοντας τη δυναμική της νόσου και όχι τις τυχόν θεραπευτικές επιπτώσεις. Η έρευνα έγινε με βάση τη σκάλα Κούρτσκε, που μετράει αριθμητικά την κατάσταση της αρρώστιας στα διάφορα κλινικά στάδια. Βρέθηκε λοιπόν ότι μετά το χρονικό διάστημα μιας σχετικά ήρεμης περιόδου , πέντε με είκοσι ετών , κατά κανόνα, υπάρχει μια έξαρση της εξέλιξης της νόσου με σημαντική αύξηση της βαρύτητας των συμπτωμάτων και της επιπλοκής της κατάστασης του ασθενούς. Με βάση τις παρατηρήσεις των Καναδών επιστημόνων παραμένει ανοιχτό το ερώτημα κατά πόσο αυτός ο αναμενόμενος χρόνος της χειροτέρευσης πρέπει να καλυφθεί ιατρικά και φαρμακευτικά, προκειμένου να έχουν οι ασθενείς την κατάλληλη ποιότητα ζωής.

Ετικέτες , , , ,

Comments (0)


<<<< Επόμενο νεότερο άρθρο Επόμενο παλαιότερο άρθρο >>>>
Συγγραφέας
  • Dr. Δημήτρης Κουντούρης border=
  • Όνομα: Dr D. Kountouris
  • Τοποθεσία: Αθήνα, Αττική, Greece
  • Σχετικά: Ο Δ. Κουντούρης τελείωσε το Πανεπιστήμιο (Ιατρική Σχολή Θεσσαλονίκης) το 1975. Έκανε την ειδικότητά του στη Νευρολογική Πανεπιστημιακή Κλινική του Ruhr στη Γερμανία. Πήρε την ειδικότητα της Ψυχιατρικής από το ίδιο πανεπιστήμιο. Επιπλέον, εκεί έκανε και την διατριβή του, ενώ προτάθη για την υφηγεσία. Εκλέχθη επίκουρος καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας, καθώς επίσης επισκέπτης καθηγητής στη Βοστώνη, στην Ulm, και στη Ferrara. Από το 1988 ιδιωτεύει στην Ελλάδα. Είναι μέλος πολλών αμερικάνικων και ευρωπαϊκών εταιρειών. Έχει δημοσιεύσει πλήθος βιβλίων, ιατρικών δοκιμίων, δημοσιογραφικών άρθρων και πορισμάτων για διάφορες ασθένειες. Τέλος, έχει συμμετάσχει σε πολλά παγκόσμια και διεθνή επιστημονικά συνέδρια ως παρουσιαστής.
  • Προβολή πλήρους προφίλ
Προηγούμενες αναρτήσεις
Αρχεία
Σύνδεσμοι

Θυρεοειδίτιδα

Θέλετε να λαμβάνετε τα τελευταία μας νέα;
Δώστε το email σας:Η υπηρεσία παρέχεται από το FeedBurnerΣεβόμαστε απόλυτα τα προσωπικά σας δεδομέναOur site is at APN Greece Directory


ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ - Ηλεκτρονικό φυλλάδιο
Share