ΠΟΛΥΨΥΧΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ

5:24 π.μ. by Dr D. Kountouris

ΟΡΙΣΜΕΝΕΣ ΦΟΡΕΣ, ΒΛΑΒΕΣ ΤΗΣ ΣΚΛΗΡΥΝΣΗΣ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΠΕΡΙΕΡΓΕΣ ΨΥΧΙΚΕΣ ΑΣΘΕΝΕΙΕΣ, ΟΠΩΣ Ο ΠΟΛΥΨΥΧΙΣΜΟΣ.
Η σκλήρυνση κατά πλάκας είναι μία ασθένεια που μπορεί να εμφανισθεί ή και να εγκατασταθεί οπουδήποτε στο κεντρικό νευρικό σύστημα. Ανάλογα, λοιπόν, με το σημείο που θα προκαλέσει η εγκατάσταση αυτή μία βλάβη, θα είναι και οι δυσλειτουργίες που θα παρουσιαστούν.
Οι περισσότερες, βέβαια, βλάβες προκαλούν κινητικά και αισθητικά συμπτώματα. Ορισμένες, όμως, προκαλούν αμιγώς ψυχιατρικά, όπως στην περίπτωση του πολυψυχισμού. Αυτό συμβαίνει όταν υπάρχει κάποια βλάβη στην πρόσθια άνω θαλαμική περιοχή του εγκεφάλου.
Εκεί μικρής εκτάσεως βλάβες προκαλούν δυσαρθρία με υποφωνία και ελάττωση της επιδεξιότητας στο χέρι, δυσχέρεια γραφής και ανάγνωσης, αναπαραγωγής λέξεων, αντιδράσεων, μέχρι και απάθεια, ελαττωματική επικοινωνία.
Τις περισσότερες φορές όλα αυτά ερμηνεύονται σαν οξείες ψυχικές διαταραχές, χωρίς κανείς να υποπτεύεται ότι υπάρχει σοβαρή εγκεφαλική βλάβη, που πρέπει να αντιμετωπισθεί έγκαιρα. Πολλές φορές σε μονήρεις βλάβες της σκλήρυνσης τυχαίνει ο πολυψυχισμός να είναι το μοναδικό σύμπτωμα και να περνάει πολύς χρόνος μέχρι να βρεθεί, αν βρεθεί, η διάγνωση.
Για το λόγο αυτό, όταν έχουμε εμφάνιση πολυψυχισμού, πρέπει να είναι άμεση η νευρολογική εξέταση με την εκτέλεση μιας μαγνητικής τομογραφίας εγκεφάλου.

Ετικέτες , , , , , ,

Comments (0)


<<<< Επόμενο νεότερο άρθρο Επόμενο παλαιότερο άρθρο >>>>
Συγγραφέας
  • Dr. Δημήτρης Κουντούρης border=
  • Όνομα: Dr D. Kountouris
  • Τοποθεσία: Αθήνα, Αττική, Greece
  • Σχετικά: Ο Δ. Κουντούρης τελείωσε το Πανεπιστήμιο (Ιατρική Σχολή Θεσσαλονίκης) το 1975. Έκανε την ειδικότητά του στη Νευρολογική Πανεπιστημιακή Κλινική του Ruhr στη Γερμανία. Πήρε την ειδικότητα της Ψυχιατρικής από το ίδιο πανεπιστήμιο. Επιπλέον, εκεί έκανε και την διατριβή του, ενώ προτάθη για την υφηγεσία. Εκλέχθη επίκουρος καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας, καθώς επίσης επισκέπτης καθηγητής στη Βοστώνη, στην Ulm, και στη Ferrara. Από το 1988 ιδιωτεύει στην Ελλάδα. Είναι μέλος πολλών αμερικάνικων και ευρωπαϊκών εταιρειών. Έχει δημοσιεύσει πλήθος βιβλίων, ιατρικών δοκιμίων, δημοσιογραφικών άρθρων και πορισμάτων για διάφορες ασθένειες. Τέλος, έχει συμμετάσχει σε πολλά παγκόσμια και διεθνή επιστημονικά συνέδρια ως παρουσιαστής.
  • Προβολή πλήρους προφίλ
Προηγούμενες αναρτήσεις
Αρχεία
Σύνδεσμοι

Θυρεοειδίτιδα

Θέλετε να λαμβάνετε τα τελευταία μας νέα;
Δώστε το email σας:



Η υπηρεσία παρέχεται από το FeedBurner



Σεβόμαστε απόλυτα τα προσωπικά σας δεδομένα



Our site is at APN Greece Directory


ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ - Ηλεκτρονικό φυλλάδιο
Share