ΟΙ ΔΙΑΤΑΡΑΧΕΣ ΚΙΝΗΣΕΩΝ ΤΩΝ ΟΦΘΑΛΜΩΝ ΣΤΗΝ ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ

4:48 π.μ. by Dr D. Kountouris

Η ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΣΩΡΕΙΑ ΕΝΟΧΛΗΤΙΚΩΝ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΩΝ. ΊΣΩΣ ΤΑ ΠΙΟ ΕΝΟΧΛΗΤΙΚΑ ΑΠΟ ΟΛΑ ΤΑ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΙΑΤΑΡΑΧΕΣ ΚΙΝΗΣΕΩΝ ΤΩΝ ΟΦΘΑΛΜΩΝ.
Στην καθημερινότητα οι ασθενείς με σκλήρυνση κατά πλάκας κατά κύριο λόγο παραπονιούνται για παρέσεις, μουδιάσματα, πόνους και για τις διαταραχές από τα μάτια.
Τους ενοχλεί ιδιαίτερα το «τρεμούλιασμα των ματιών» οι διπλωπίες, η αδυναμία συγκέντρωσης και εστίασης του βλέμματος σε ένα σημείο, που κάνει ακόμα και το διάβασμα ιδιαίτερα δύσκολο.
Οι ενοχλήσεις αυτές σπάνια εμφανίζονται μόνες τους, διότι κατά κύριο λόγο δεν πρόκειται για λειτουργικές διαταραχές ενός νεύρου και κατά συνέπεια, ενός μυός, αλλά, πρόκειται για μιας ολόκληρης περιοχής, η οποία κάτω από το βάρος μιας απομυελινωτικής εστίας φέρνει αυτήν την ταραχή.
Πρόκειται συγκεκριμένα για το μακρύ μεσαίο δωμάτιο που βρίσκεται στο κέντρο του εγκεφάλου και συντονίζει τις κινήσεις των οφθαλμών προς όλες τις κατευθύνσεις.
Εάν, λοιπόν, εκεί έχουμε μια συγκεκριμένη διαταραχή, η διαταραχή αυτή έχει σαν αποτέλεσμα τον αποσυντονισμό των κινήσεων και τότε μιλάμε για μια ενδοπυρηνική οφθαλμοπληγία έτσι που προκύπτουν οι διπλωπίες, ο νυσταγμός, το τρέμουλο των οφθαλμών και όσα αναφέραμε ακόμα παραπάνω.
Οι δυσκολίες αυτές αρχίζουν σιγά-σιγά και κατόπιν μεγαλώνουν σε ένταση μέχρι το σημείο να φτάσουν να καθηλώσουν τον ασθενή, γιατί πλέον δεν μπορεί να δει, να κινηθεί και να καταλάβει καμία φορά τη θέση του στο χώρο, αφού δεν είναι σε θέση να αντιμετωπίσει τα ακριβή οπτικά γεγονότα που γίνονται γύρω από το περιβάλλον του.
Εδώ, μόλις έχουμε αυτές τις ενοχλήσεις, πριν προλάβει καλά να εξελιχθεί και να εγκατασταθεί η διαταραχή αυτή, χρειάζεται η άμεση θεραπευτική αντιμετώπιση. Τα φάρμακα που χρησιμοποιούμε για να καλύψουμε τις ανάγκες αυτές είναι οι συνηθισμένες θεραπείες στις γενικές μορφές της σκλήρυνσης κατά πλάκας.
Πρέπει, όμως, να γίνονται σε σύντομο χρόνο και με μεγάλη ταχύτητα πριν εγκατασταθούν μόνιμες βλάβες. Γιατί μετά από αυτό, η όλη θεραπεία είναι εξαιρετικά δύσκολη και πολλές φορές δε αδύνατη.

Ετικέτες , , ,

Comments (0)


<<<< Επόμενο νεότερο άρθρο Επόμενο παλαιότερο άρθρο >>>>
Συγγραφέας
  • Dr. Δημήτρης Κουντούρης border=
  • Όνομα: Dr D. Kountouris
  • Τοποθεσία: Αθήνα, Αττική, Greece
  • Σχετικά: Ο Δ. Κουντούρης τελείωσε το Πανεπιστήμιο (Ιατρική Σχολή Θεσσαλονίκης) το 1975. Έκανε την ειδικότητά του στη Νευρολογική Πανεπιστημιακή Κλινική του Ruhr στη Γερμανία. Πήρε την ειδικότητα της Ψυχιατρικής από το ίδιο πανεπιστήμιο. Επιπλέον, εκεί έκανε και την διατριβή του, ενώ προτάθη για την υφηγεσία. Εκλέχθη επίκουρος καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας, καθώς επίσης επισκέπτης καθηγητής στη Βοστώνη, στην Ulm, και στη Ferrara. Από το 1988 ιδιωτεύει στην Ελλάδα. Είναι μέλος πολλών αμερικάνικων και ευρωπαϊκών εταιρειών. Έχει δημοσιεύσει πλήθος βιβλίων, ιατρικών δοκιμίων, δημοσιογραφικών άρθρων και πορισμάτων για διάφορες ασθένειες. Τέλος, έχει συμμετάσχει σε πολλά παγκόσμια και διεθνή επιστημονικά συνέδρια ως παρουσιαστής.
  • Προβολή πλήρους προφίλ
Προηγούμενες αναρτήσεις
Αρχεία
Σύνδεσμοι

Θυρεοειδίτιδα

Θέλετε να λαμβάνετε τα τελευταία μας νέα;
Δώστε το email σας:



Η υπηρεσία παρέχεται από το FeedBurner



Σεβόμαστε απόλυτα τα προσωπικά σας δεδομένα



Our site is at APN Greece Directory


ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ - Ηλεκτρονικό φυλλάδιο
Share