Ο ΤΡΟΜΟΣ ΤΩΝ ΧΕΡΙΩΝ ΣΤΗΝ ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ

3:19 π.μ. by Dr D. Kountouris

Η ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΟΥ ΤΡΟΜΟΥ ΤΩΝ ΧΕΡΙΩΝ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ.Ο τρόμος είναι μια φυσιολογική εκδήλωση και παρουσιάζεται κυρίως στην στάση έναντι της βαρύτητας. Όταν ο τρόμος γίνεται παθολογικός εμφανίζεται και σε άλλες καταστάσεις όπως σε ηρεμία, κίνηση ή σε αναζήτηση στόχου (σκοπού).Ο τρόμος που παρουσιάζεται στην σκλήρυνση κατά πλάκας είναι χαρακτηριστικός και ονομάζεται παρεγκεφαλιδικός ή μεσεγκεφαλικός τρόμος.
Γίνεται εμφανής κατά την δοκιμασία του ασθενούς να φέρει τον δείκτη του χεριού του στην μύτη του, όπου φαίνεται να κάνει ένα έντονο ζικ-ζακ κατά την διαδρομή αυτή (εικόνα).Όσο πιο βαριά είναι ο ασθενής τόσο πιο έντονος είναι ο τρόμος και μάλιστα καταλαμβάνει και το κεντρικό και το περιφερικό τμήμα του άκρου.
Έχει μια συχνότητα 4-6 δευτερόλεπτα και καμιά φορά είναι τόσο έντονος που μπορεί να προκαλέσει απώλεια της ισορροπίας του ασθενούς και να τον ρίξει κάτω.
Ο τρόμος αυτός προκύπτει κατά κύριο λόγο από μια διακοπή ή διαταραχή της νευρωνικής επικοινωνίας μεταξύ παρεγκεφαλίδας και στελέχους του εγκεφάλου.Πιθανόν λόγω μιας απομυελινωτικής εστίας. Όσο γρηγορότερα γίνεται αντιληπτός τόσο πιο γρήγορα ανταποκρίνεται η θεραπεία.

Ετικέτες , ,

Comments (0)


<<<< Επόμενο νεότερο άρθρο Επόμενο παλαιότερο άρθρο >>>>
Συγγραφέας
  • Dr. Δημήτρης Κουντούρης border=
  • Όνομα: Dr D. Kountouris
  • Τοποθεσία: Αθήνα, Αττική, Greece
  • Σχετικά: Ο Δ. Κουντούρης τελείωσε το Πανεπιστήμιο (Ιατρική Σχολή Θεσσαλονίκης) το 1975. Έκανε την ειδικότητά του στη Νευρολογική Πανεπιστημιακή Κλινική του Ruhr στη Γερμανία. Πήρε την ειδικότητα της Ψυχιατρικής από το ίδιο πανεπιστήμιο. Επιπλέον, εκεί έκανε και την διατριβή του, ενώ προτάθη για την υφηγεσία. Εκλέχθη επίκουρος καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας, καθώς επίσης επισκέπτης καθηγητής στη Βοστώνη, στην Ulm, και στη Ferrara. Από το 1988 ιδιωτεύει στην Ελλάδα. Είναι μέλος πολλών αμερικάνικων και ευρωπαϊκών εταιρειών. Έχει δημοσιεύσει πλήθος βιβλίων, ιατρικών δοκιμίων, δημοσιογραφικών άρθρων και πορισμάτων για διάφορες ασθένειες. Τέλος, έχει συμμετάσχει σε πολλά παγκόσμια και διεθνή επιστημονικά συνέδρια ως παρουσιαστής.
  • Προβολή πλήρους προφίλ
Προηγούμενες αναρτήσεις
Αρχεία
Σύνδεσμοι

Θυρεοειδίτιδα

Θέλετε να λαμβάνετε τα τελευταία μας νέα;
Δώστε το email σας:



Η υπηρεσία παρέχεται από το FeedBurner



Σεβόμαστε απόλυτα τα προσωπικά σας δεδομένα



Our site is at APN Greece Directory


ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ - Ηλεκτρονικό φυλλάδιο
Share