ΘΥΡΕΟΕΙΔΙΤΙΔΑ HASHIMOTO ΚΑΙ ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ: ΠΟΣΟ ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ ΕΙΝΑΙ;

5:54 π.μ. by Dr D. Kountouris

ΟΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΕΣ ΕΡΕΥΝΕΣ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΟΤΙ Η ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ ΚΑΙ Η ΝΟΣΟΣ ΤΟΥ HASHIMOTO ΠΡΟΚΥΠΤΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΑΝΟΣΟΛΟΓΙΚΗ ΔΙΑΤΑΡΑΧΗ.
Και στις δύο ασθένειες αυτοάνοσα αντισώματα προκαλούν βλάβες σε «ειδικά» κατά περίπτωση όργανα. Καναδοί ερευνητές εξέτασαν μεγάλο αριθμό ασθενών και από τις δύο ασθένειες και βρήκαν ότι όντως υπάρχει μια κοινή ανοσολογική διαταραχή για την πρόκλησή τους, που στη διαδρομή της δραστηριοποιείται προς τη μία ή την άλλη κατεύθυνση.
Και στα δύο νοσήματα έρχεται μια παραγωγή ειδικών πεπτιδίων, οι λεγόμενες κυττοκίνες. Οι κυττοκίνες αυτές διεγείρουν διαφορετικά τμήματα του εγκεφάλου με διαφορετικές βιοχημικές διαδικασίες, που φέρνουν και την διαφορετικότητα και την κλινική απόκλιση των δύο νοσημάτων. Η στενή συγγένεια, όμως, παραμένει.
Αυτός είναι και ο λόγος που σε επαναλαμβανόμενες έρευνες κοινών ασθενών με τις δύο διαγνώσεις, που έλαβαν την ίδια θεραπεία, τα θετικά θεραπευτικά αποτελέσματα και ποιοτικά και ποσοτικά ήταν το ίδιο.
Αξιοσημείωτο δε είναι ότι και η διάρκεια της θετικής θεραπείας και για τα δύο νοσήματα ήταν περίπου ταυτόσημη. Γεγονός που υποδηλώνει μια νοσολογική συγγένεια μεταξύ των δύο νοσημάτων.

Ετικέτες , , , , ,

Comments (0)


<<<< Επόμενο νεότερο άρθρο Επόμενο παλαιότερο άρθρο >>>>
Συγγραφέας
  • Dr. Δημήτρης Κουντούρης border=
  • Όνομα: Dr D. Kountouris
  • Τοποθεσία: Αθήνα, Αττική, Greece
  • Σχετικά: Ο Δ. Κουντούρης τελείωσε το Πανεπιστήμιο (Ιατρική Σχολή Θεσσαλονίκης) το 1975. Έκανε την ειδικότητά του στη Νευρολογική Πανεπιστημιακή Κλινική του Ruhr στη Γερμανία. Πήρε την ειδικότητα της Ψυχιατρικής από το ίδιο πανεπιστήμιο. Επιπλέον, εκεί έκανε και την διατριβή του, ενώ προτάθη για την υφηγεσία. Εκλέχθη επίκουρος καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας, καθώς επίσης επισκέπτης καθηγητής στη Βοστώνη, στην Ulm, και στη Ferrara. Από το 1988 ιδιωτεύει στην Ελλάδα. Είναι μέλος πολλών αμερικάνικων και ευρωπαϊκών εταιρειών. Έχει δημοσιεύσει πλήθος βιβλίων, ιατρικών δοκιμίων, δημοσιογραφικών άρθρων και πορισμάτων για διάφορες ασθένειες. Τέλος, έχει συμμετάσχει σε πολλά παγκόσμια και διεθνή επιστημονικά συνέδρια ως παρουσιαστής.
  • Προβολή πλήρους προφίλ
Προηγούμενες αναρτήσεις
Αρχεία
Σύνδεσμοι

Θυρεοειδίτιδα

Θέλετε να λαμβάνετε τα τελευταία μας νέα;
Δώστε το email σας:



Η υπηρεσία παρέχεται από το FeedBurner



Σεβόμαστε απόλυτα τα προσωπικά σας δεδομένα



Our site is at APN Greece Directory


ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ - Ηλεκτρονικό φυλλάδιο
Share