ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ ΚΑΙ ΓΝΩΣΤΙΚΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΕΣ

3:28 π.μ. by Dr D. Kountouris
ΠΑΝΤΟΤΕ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΚΑΤΑ ΠΟΣΟ ΚΑΙ ΠΩΣ ΟΙ ΓΝΩΣΤΙΚΕΣ ΔΥΣΛΕΙΤΟΥΡΓΙΕΣ ΕΜΦΑΝΙΖΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ
Μέχρι στιγμής εκτεταμένες έρευνες έχουν καταδείξει ότι κατά την διάρκεια της νόσου σε διάφορα σημεία υπάρχουν σαφείς γνωστικές λειτουργίες οι οποίες εμφανίζονται αναλόγως των βλαβών και της ηλικίας. Έτσι λοιπόν μετά από εκτεταμένες έρευνες έχει βρεθεί ότι υπάρχει μια πάρα πολύ αυστηρή σχέση μεταξύ της διδασκαλίας της ομιλίας και της κατάστασης της φαιάς ουσίας. Αντίθετα οι αλλοιώσεις της λευκής ουσίας επηρεάζουν πολύ περισσότερο την προσοχή και την πληροφόρηση. Δηλαδή έχουμε ένα χαρακτηριστικό στοιχείο την κάθε φορά όταν εμφανίζεται η μια ή η άλλη διαταραχή, που ακριβώς βρίσκεται η βλάβη.
Εάν παρακολουθήσουμε αυτή την σκέψη και με μαγνητικές τομογραφίες καθώς επίσης με νευροφυσιολογικές εξετάσεις όπως είναι το 24ωρο εγκεφαλογράφημα τότε έχουμε ακόμη μια μεγαλύτερη πληθώρα πληροφοριών οι οποίες σημαδεύουν πιο σωστά και την διάγνωση και την κατάσταση του ασθενούς και την πρόγνωση.

Ετικέτες , , ,

Comments (0)


<<<< Επόμενο νεότερο άρθρο Επόμενο παλαιότερο άρθρο >>>>
Συγγραφέας
  • Dr. Δημήτρης Κουντούρης border=
  • Όνομα: Dr D. Kountouris
  • Τοποθεσία: Αθήνα, Αττική, Greece
  • Σχετικά: Ο Δ. Κουντούρης τελείωσε το Πανεπιστήμιο (Ιατρική Σχολή Θεσσαλονίκης) το 1975. Έκανε την ειδικότητά του στη Νευρολογική Πανεπιστημιακή Κλινική του Ruhr στη Γερμανία. Πήρε την ειδικότητα της Ψυχιατρικής από το ίδιο πανεπιστήμιο. Επιπλέον, εκεί έκανε και την διατριβή του, ενώ προτάθη για την υφηγεσία. Εκλέχθη επίκουρος καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας, καθώς επίσης επισκέπτης καθηγητής στη Βοστώνη, στην Ulm, και στη Ferrara. Από το 1988 ιδιωτεύει στην Ελλάδα. Είναι μέλος πολλών αμερικάνικων και ευρωπαϊκών εταιρειών. Έχει δημοσιεύσει πλήθος βιβλίων, ιατρικών δοκιμίων, δημοσιογραφικών άρθρων και πορισμάτων για διάφορες ασθένειες. Τέλος, έχει συμμετάσχει σε πολλά παγκόσμια και διεθνή επιστημονικά συνέδρια ως παρουσιαστής.
  • Προβολή πλήρους προφίλ
Προηγούμενες αναρτήσεις
Αρχεία
Σύνδεσμοι

Θυρεοειδίτιδα

Θέλετε να λαμβάνετε τα τελευταία μας νέα;
Δώστε το email σας:



Η υπηρεσία παρέχεται από το FeedBurner



Σεβόμαστε απόλυτα τα προσωπικά σας δεδομένα



Our site is at APN Greece Directory


ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ - Ηλεκτρονικό φυλλάδιο
Share