ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ ΚΑΙ ΚΡΑΝΙΟΣΠΟΝΔΥΛΙΚΗ ΦΛΕΒΩΔΗΣ ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΑ

4:18 π.μ. by Dr D. Kountouris
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΜΕ ΤΗΝ ΜΟΝΤΕΡΝΑ ΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΗ ΜΕΘΟΔΟ ΤΗΣ ΔΙΑΚΡΑΝΙΚΗΣ ΗΧΟΓΡΑΦΙΑΣ ΟΔΗΓΟΥΝ ΣΕ ΝΕΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ
Χρησιμοποιώντας το διακρανικό ντόπλερ βρέθηκε ότι στην περιοχή μεταξύ στελέχους εγκεφάλου και αρχής νωτιαίου μυελού τα αγγεία πολύ τακτικά σε σχέση με υγιείς παρουσιάζουνε μια ουσιαστική διαφορά.
Συγκεκριμένα η φλεβώδης κυκλοφορία σε αυτήν την περιοχή είναι πάρα πολύ δύσκολη και δίνει έντονα συμπτώματα επαναφοράς του αίματος προς την μεριά του κρανίου με τρόπο τέτοιο ώστε εκεί να δημιουργούνται τοπικές φλεγμονές με αποτέλεσμα να προκύπτουν εστίες απομυελινωτικές.
Οι ερευνητές θεωρούνε ότι αυτό μπορεί να μην είναι η αιτία αλλά είναι σίγουρα μια αφορμή να προκύψει εστία σκλήρυνσης κατά πλάκας.
Η αιτία παραμένει πάντοτε στην προδιάθεση του ατόμου. Οι ερευνητές δεν είναι ακόμη σίγουροι για την παθογένεια όλου αυτού του μηχανισμού.
Πάντως οπωσδήποτε υπάρχει μια σημειολογική ουσιαστική διαφορά. Χρειάζεται κανείς να το δει κάπως «εντονότερα» και να το ελέγξει με μεγαλύτερη προσοχή.
Το ότι όμως η αρτηριώδης κυκλοφορία της περιοχής έχει μια ουσιαστική συνδρομή στην όλη παθολογική κατάσταση αυτό είναι φανερό.

Ετικέτες , ,

Comments (0)


<<<< Επόμενο νεότερο άρθρο Επόμενο παλαιότερο άρθρο >>>>
Συγγραφέας
  • Dr. Δημήτρης Κουντούρης border=
  • Όνομα: Dr D. Kountouris
  • Τοποθεσία: Αθήνα, Αττική, Greece
  • Σχετικά: Ο Δ. Κουντούρης τελείωσε το Πανεπιστήμιο (Ιατρική Σχολή Θεσσαλονίκης) το 1975. Έκανε την ειδικότητά του στη Νευρολογική Πανεπιστημιακή Κλινική του Ruhr στη Γερμανία. Πήρε την ειδικότητα της Ψυχιατρικής από το ίδιο πανεπιστήμιο. Επιπλέον, εκεί έκανε και την διατριβή του, ενώ προτάθη για την υφηγεσία. Εκλέχθη επίκουρος καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας, καθώς επίσης επισκέπτης καθηγητής στη Βοστώνη, στην Ulm, και στη Ferrara. Από το 1988 ιδιωτεύει στην Ελλάδα. Είναι μέλος πολλών αμερικάνικων και ευρωπαϊκών εταιρειών. Έχει δημοσιεύσει πλήθος βιβλίων, ιατρικών δοκιμίων, δημοσιογραφικών άρθρων και πορισμάτων για διάφορες ασθένειες. Τέλος, έχει συμμετάσχει σε πολλά παγκόσμια και διεθνή επιστημονικά συνέδρια ως παρουσιαστής.
  • Προβολή πλήρους προφίλ
Προηγούμενες αναρτήσεις
Αρχεία
Σύνδεσμοι

Θυρεοειδίτιδα

Θέλετε να λαμβάνετε τα τελευταία μας νέα;
Δώστε το email σας:



Η υπηρεσία παρέχεται από το FeedBurner



Σεβόμαστε απόλυτα τα προσωπικά σας δεδομένα



Our site is at APN Greece Directory


ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ - Ηλεκτρονικό φυλλάδιο
Share