Τ – ΚΥΤΤΑΡΑ ΚΑΙ ΘΕΡΑΠΕΙΑ

6:57 π.μ. by Dr D. Kountouris
ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΒΗΜΑ ΣΤΗΝ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΤΗΣ ΣΚΛΗΡΥΝΣΗΣ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΟΜΟΝΩΣΗ ΤΩΝ Τ – ΚΥΤΤΑΡΩΝ ΤΟΥ ΑΝΟΣΟΠΟΙΗΤΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ.Μέχρι τώρα γνωρίζαμε ότι στην σκλήρυνση κατά πλάκας κατά κύριο λόγο έχουμε μια καταστροφή της μεμβράνης των αξόνων και όχι των υπόλοιπων νευρικών κυττάρων ή των δενδριτών.
Καινούριες έρευνες έχουνε δείξει ότι αυτή η υπόθεση στέκει μόνο εν μέρει.
Παρατηρήσεις που γίνανε έχουν βρει ότι τα Τ – κύτταρα δραστηριοποιούνται πολύ έντονα βέβαια εναντίον της επιφάνειας της μυελίνης των νευρικών κυττάρων αλλά δεν παραμένουν μόνο εκεί.
Με την παραγωγή δύο ουσιαστικών παραγόντων που ελευθερώνουν όπως είναι η περφορίνη και το μεγαλοένζυμο β «χτυπάνε» και τα υπόλοιπα νευρικά κύτταρα αλλά και τους δενδρίτες.
Μάλιστα έχει υπολογισθεί ότι κάθε Τ – κύτταρο καταστρέφει 30 μεμβράνες μυελίνης και περίπου 10 νευρικά κύτταρα. Μιλάμε δηλαδή για μια οξεία φάση μιας πάρα πολύ μεγάλης καταστροφής η οποία αφήνει μόνιμες βλάβες και θεραπεύεται δύσκολα. Αυτός είναι και ο λόγος που σε μια θεραπεία της σκλήρυνσης κατά πλάκας πρέπει έγκαιρα με όλα τα δυνατά μέσα να διακόψουμε την αυτοάνοση αντίδραση (δραστηριότητα των Τ – κυττάρων) προκειμένου να αποφύγουμε την καταστροφή νευρώνων, μυελίνης και δενδριτών άρα με συνέπεια μόνιμης βλάβης.
Μια συντονισμένη θεραπευτική προσπάθεια πρέπει να αρχίζει με την σκέψη αυτή, «όσο γρηγορότερα, τόσο καλύτερα».

Ετικέτες , , , ,

Comments (0)


<<<< Επόμενο νεότερο άρθρο Επόμενο παλαιότερο άρθρο >>>>
Συγγραφέας
  • Dr. Δημήτρης Κουντούρης border=
  • Όνομα: Dr D. Kountouris
  • Τοποθεσία: Αθήνα, Αττική, Greece
  • Σχετικά: Ο Δ. Κουντούρης τελείωσε το Πανεπιστήμιο (Ιατρική Σχολή Θεσσαλονίκης) το 1975. Έκανε την ειδικότητά του στη Νευρολογική Πανεπιστημιακή Κλινική του Ruhr στη Γερμανία. Πήρε την ειδικότητα της Ψυχιατρικής από το ίδιο πανεπιστήμιο. Επιπλέον, εκεί έκανε και την διατριβή του, ενώ προτάθη για την υφηγεσία. Εκλέχθη επίκουρος καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας, καθώς επίσης επισκέπτης καθηγητής στη Βοστώνη, στην Ulm, και στη Ferrara. Από το 1988 ιδιωτεύει στην Ελλάδα. Είναι μέλος πολλών αμερικάνικων και ευρωπαϊκών εταιρειών. Έχει δημοσιεύσει πλήθος βιβλίων, ιατρικών δοκιμίων, δημοσιογραφικών άρθρων και πορισμάτων για διάφορες ασθένειες. Τέλος, έχει συμμετάσχει σε πολλά παγκόσμια και διεθνή επιστημονικά συνέδρια ως παρουσιαστής.
  • Προβολή πλήρους προφίλ
Προηγούμενες αναρτήσεις
Αρχεία
Σύνδεσμοι

Θυρεοειδίτιδα

Θέλετε να λαμβάνετε τα τελευταία μας νέα;
Δώστε το email σας:



Η υπηρεσία παρέχεται από το FeedBurner



Σεβόμαστε απόλυτα τα προσωπικά σας δεδομένα



Our site is at APN Greece Directory


ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ - Ηλεκτρονικό φυλλάδιο
Share