ΝΕΕΣ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΕΣ ΛΟΙΜΩΞΕΙΣ ΓΙΑ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΜΕ ΣΚΠ

1:49 π.μ. by Dr D. Kountouris
Η ΑΙΤΙΑ ΤΗΣ ΕΜΦΑΝΙΣΗΣ ΤΗΣ ΣΚΠ ΠΑΝΤΟΤΕ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΔΥΝΑΜΟ ΑΝΟΣΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΤΗΝ ΒΑΣΗ ΤΗΣ ΑΡΡΩΣΤΙΑΣ.
Αυτό το αδύναμο ανοσοποιητικό σε ασθενείς με ΣΚΠ τα τελευταία χρόνια εδώ στην Ελλάδα φαίνεται να απειλείται από κάποιες «ξεχασμένες» αρρώστιες.
Μιλάμε για την εμφάνιση κάποιων «μικροεπιδημιών» φυματίωσης και ιλαράς που εμφανίστηκαν και ανακοινώθηκαν τελευταία.
Βέβαια δεν πρόκειται για τις μοναδικές αλλά τουλάχιστον για αυτές έχουμε μια επίσημη πληροφόρηση άρα, πρέπει να προσέχουμε ιδιαίτερα. Σε ότι αφορά την ΣΚΠ και την ιλαρά υπάρχει ένας παλιός «έρωτας». Ο έρωτας αυτός έγκειται στο γεγονός ότι αντιγόνα μετά από λοίμωξη με ιλαρά φαίνεται ότι προκαλούν υποτροπές στην ΣΚΠ.
Βέβαια και τα φυμώματα από την φυματίωση δεν είναι λιγότερο επικίνδυνα από την ομάδα των ίδιων ασθενών και χρήζουν έντονης παρακολούθησης και άμεσης θεραπευτικής αντιμετώπισης.

Ετικέτες , , , , ,

Comments (0)


<<<< Επόμενο νεότερο άρθρο Επόμενο παλαιότερο άρθρο >>>>
Συγγραφέας
  • Dr. Δημήτρης Κουντούρης border=
  • Όνομα: Dr D. Kountouris
  • Τοποθεσία: Αθήνα, Αττική, Greece
  • Σχετικά: Ο Δ. Κουντούρης τελείωσε το Πανεπιστήμιο (Ιατρική Σχολή Θεσσαλονίκης) το 1975. Έκανε την ειδικότητά του στη Νευρολογική Πανεπιστημιακή Κλινική του Ruhr στη Γερμανία. Πήρε την ειδικότητα της Ψυχιατρικής από το ίδιο πανεπιστήμιο. Επιπλέον, εκεί έκανε και την διατριβή του, ενώ προτάθη για την υφηγεσία. Εκλέχθη επίκουρος καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας, καθώς επίσης επισκέπτης καθηγητής στη Βοστώνη, στην Ulm, και στη Ferrara. Από το 1988 ιδιωτεύει στην Ελλάδα. Είναι μέλος πολλών αμερικάνικων και ευρωπαϊκών εταιρειών. Έχει δημοσιεύσει πλήθος βιβλίων, ιατρικών δοκιμίων, δημοσιογραφικών άρθρων και πορισμάτων για διάφορες ασθένειες. Τέλος, έχει συμμετάσχει σε πολλά παγκόσμια και διεθνή επιστημονικά συνέδρια ως παρουσιαστής.
  • Προβολή πλήρους προφίλ
Προηγούμενες αναρτήσεις
Αρχεία
Σύνδεσμοι

Θυρεοειδίτιδα

Θέλετε να λαμβάνετε τα τελευταία μας νέα;
Δώστε το email σας:



Η υπηρεσία παρέχεται από το FeedBurner



Σεβόμαστε απόλυτα τα προσωπικά σας δεδομένα



Our site is at APN Greece Directory


ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ - Ηλεκτρονικό φυλλάδιο
Share