ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ, HASHIMOTO ΚΑΙ ΕΜΦΑΝΙΣΗ HASHIMOTO META ΑΠΟ ΤΟΚΕΤΟ

3:21 π.μ. by Dr D. Kountouris
ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΟ ΟΤΙ Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΤΗΣ ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗΣ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΓΙΑ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΜΕ ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ ΜΙΑ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΑΡΧΙΚΗ ΤΟΥΣ ΑΣΘΕΝΕΙΑ.
Η εγκυμοσύνη και ο τοκετός θέλουν, σε ότι αφορά τους ασθενείς με σκλήρυνση κατά πλάκας, μια ειδική προετοιμασία και πρέπει κυρίως σε αυτές τις περιπτώσεις εάν υπάρχει συνοσηρότητα ή προδιάθεση να εξετάζεται και η περίπτωση του θυρεοειδούς.
Εκείνο που ανησυχεί ιδιαίτερα είναι ο παραγωγικός υποθυρεοειδισμός με την εξέλιξη μιας οξείας θυρεοειδίτιδας μετά τον τοκετό.
Συνηγορεί σε αυτό πάρα πολλές φορές ότι υπάρχει μια λανθάνουσα η εμφανής διαταραχή στο νευρωνικό εγκεφαλικό τόξο της θαλαμικής περιοχής η οποία είναι αρωγός της εμφάνισης της νέας κατάστασης.
Άρα όταν έχουμε ιδιαίτερα μετά από τοκετό μια ασθενή με σκλήρυνση κατά πλάκας θα πρέπει πάντοτε να γίνεται ο διεξοδικός έλεγχος τουλάχιστον της TSH να δούμε σε τι κατάσταση βρίσκονται οι ορμόνες της και μια δεύτερη περίπτωση σε τι ύψος είναι τα αντιθυρεοειδικά αντισώματα.
Η όλη διαδικασία αυτή θα μπορεί να προλάβει δυσάρεστες καταστάσεις που μπορούν να επιταχύνουν και τις δύο ασθένειες.

Ετικέτες , , , ,

Comments (0)


<<<< Επόμενο νεότερο άρθρο Επόμενο παλαιότερο άρθρο >>>>
Συγγραφέας
  • Dr. Δημήτρης Κουντούρης border=
  • Όνομα: Dr D. Kountouris
  • Τοποθεσία: Αθήνα, Αττική, Greece
  • Σχετικά: Ο Δ. Κουντούρης τελείωσε το Πανεπιστήμιο (Ιατρική Σχολή Θεσσαλονίκης) το 1975. Έκανε την ειδικότητά του στη Νευρολογική Πανεπιστημιακή Κλινική του Ruhr στη Γερμανία. Πήρε την ειδικότητα της Ψυχιατρικής από το ίδιο πανεπιστήμιο. Επιπλέον, εκεί έκανε και την διατριβή του, ενώ προτάθη για την υφηγεσία. Εκλέχθη επίκουρος καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας, καθώς επίσης επισκέπτης καθηγητής στη Βοστώνη, στην Ulm, και στη Ferrara. Από το 1988 ιδιωτεύει στην Ελλάδα. Είναι μέλος πολλών αμερικάνικων και ευρωπαϊκών εταιρειών. Έχει δημοσιεύσει πλήθος βιβλίων, ιατρικών δοκιμίων, δημοσιογραφικών άρθρων και πορισμάτων για διάφορες ασθένειες. Τέλος, έχει συμμετάσχει σε πολλά παγκόσμια και διεθνή επιστημονικά συνέδρια ως παρουσιαστής.
  • Προβολή πλήρους προφίλ
Προηγούμενες αναρτήσεις
Αρχεία
Σύνδεσμοι

Θυρεοειδίτιδα

Θέλετε να λαμβάνετε τα τελευταία μας νέα;
Δώστε το email σας:



Η υπηρεσία παρέχεται από το FeedBurner



Σεβόμαστε απόλυτα τα προσωπικά σας δεδομένα



Our site is at APN Greece Directory


ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ - Ηλεκτρονικό φυλλάδιο
Share