ΣΥΝΟΣHΡΟΤΗΤΑ – ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ ΚΑΙ HASHIMOTO

6:21 π.μ. by Dr D. Kountouris
ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΤΑΚΤΙΚΑ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΚΑΙΡΟ ΤΑ ΔΥΟ ΝΟΣΗΜΑΤΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΝΤΑΙ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ.
Βέβαια εδώ ένα προβάδισμα έχει η νόσος του Hashimoto γιατί σαν μια νόσος του υποθυρεοειδισμού είναι πιο οικεία στους γιατρούς και έτσι ελέγχεται περισσότερο αφήνοντας όμως ένα κενό σε ότι αφορά την διάγνωση της για περαιτέρω αυτοάνοσα νοσήματα.
Στις δικές μας παρατηρήσεις έχει προκύψει πάρα πολλές φορές ότι η συνύπαρξη των δύο νοσημάτων είναι αρκετά μεγάλη σε ένα ποσοστό πιθανόν πάνω και από 10% της ΣΚΠ.
Επίσης αξιοσημείωτο είναι ότι οι εξάρσεις της μιας ασθένειας συμβαδίζουν με την άλλη ή και ακόμα θεραπευτικές αγωγές με βελτίωση της μιας υποχρεώνουν σε βελτίωση και την άλλη.
Παρατηρούμε δηλαδή μια ευαίσθητη ισορροπία μεταξύ δύο αυτοάνοσων νοσημάτων στον ίδιο ασθενή που κάθε φορά η έξαρσή του ενός μπορεί να προκαλέσει την έκρηξη του άλλου.
Σε γενικές γραμμές πέρα από την παρατήρηση αυτή πρέπει να πούμε ότι οι ασθενείς που εμφανίζουν την νόσο έχουν, χωρίς σαφείς ενδείξεις αυξημένα τα αντιθυρεοειδικά αντισώματα.
Καλό είναι να κάνουν έναν έλεγχο και προς την κατεύθυνση της σκλήρυνσης κατά πλάκας.

Ετικέτες , , , ,

Comments (0)


<<<< Επόμενο νεότερο άρθρο Επόμενο παλαιότερο άρθρο >>>>
Συγγραφέας
  • Dr. Δημήτρης Κουντούρης border=
  • Όνομα: Dr D. Kountouris
  • Τοποθεσία: Αθήνα, Αττική, Greece
  • Σχετικά: Ο Δ. Κουντούρης τελείωσε το Πανεπιστήμιο (Ιατρική Σχολή Θεσσαλονίκης) το 1975. Έκανε την ειδικότητά του στη Νευρολογική Πανεπιστημιακή Κλινική του Ruhr στη Γερμανία. Πήρε την ειδικότητα της Ψυχιατρικής από το ίδιο πανεπιστήμιο. Επιπλέον, εκεί έκανε και την διατριβή του, ενώ προτάθη για την υφηγεσία. Εκλέχθη επίκουρος καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας, καθώς επίσης επισκέπτης καθηγητής στη Βοστώνη, στην Ulm, και στη Ferrara. Από το 1988 ιδιωτεύει στην Ελλάδα. Είναι μέλος πολλών αμερικάνικων και ευρωπαϊκών εταιρειών. Έχει δημοσιεύσει πλήθος βιβλίων, ιατρικών δοκιμίων, δημοσιογραφικών άρθρων και πορισμάτων για διάφορες ασθένειες. Τέλος, έχει συμμετάσχει σε πολλά παγκόσμια και διεθνή επιστημονικά συνέδρια ως παρουσιαστής.
  • Προβολή πλήρους προφίλ
Προηγούμενες αναρτήσεις
Αρχεία
Σύνδεσμοι

Θυρεοειδίτιδα

Θέλετε να λαμβάνετε τα τελευταία μας νέα;
Δώστε το email σας:



Η υπηρεσία παρέχεται από το FeedBurner



Σεβόμαστε απόλυτα τα προσωπικά σας δεδομένα



Our site is at APN Greece Directory


ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ - Ηλεκτρονικό φυλλάδιο
Share