ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ ΚΑΙ ΘΥΡΕΟΕΙΔΙΤΙΔΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΙΝΤΕΡΦΕΡΟΝΗ

3:08 π.μ. by Dr D. Kountouris
ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΟΙ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΜΕ ΣΚΠ ΚΑΤΑ ΠΕΡΙΟΔΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΔΕΧΤΕΙ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΜΕ ΙΝΤΕΡΦΕΡΟΝΗ. ΒΕΒΑΙΑ ΟΙ ΜΟΡΦΕΣ ΤΗΣ ΙΝΤΕΡΦΕΡΟΝΗΣ ΠΟΙΚΙΛΟΥΝ ΑΛΛΑ Η ΒΑΣΙΚΗ ΤΗΣ ΔΟΜΗ ΓΥΡΩ ΣΤΑ 20.000 ΝΤΑΛΤΟΝ ΕΜΠΕΡΙΕΧΕΙ ΠΑΝΤΑ ΤΟΝ ΚΙΝΔΥΝΟ ΝΑ ΕΜΦΑΝΙΣΕΙ ΘΥΡΕΟΕΙΔΙΤΙΔΑ.
Η θεραπεία της ιντερφερόνης είναι πλέον κλασική για τους ασθενείς με σκλήρυνση κατά πλάκας.
Στις κλινικές περιπτώσεις που έχουμε δεδομένη μια πιθανή εμπλοκή όπως εν προκειμένω εδώ πέρα αυτής της θυρεοειδίτιδας του Hashimoto μετά από χορήγηση ιντερφερόνης. Πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά διαστήματα και να κάνουμε τους ανάλογους ελέγχους. Βέβαια είναι πάρα πολύ δύσκολο για έναν γιατρό που χρειάζεται να δώσει συγκεκριμένη θεραπεία όπως εν προκειμένω της ιντερφερόνης στην σκλήρυνση κατά πλάκας να έχει πάντοτε τις αναστολές μιας τυχόν επιπλοκής από θυρεοειδίτιδα.
Παρόλα αυτά ότι και αν είναι η γραμμή πρέπει να γίνονται τακτικοί έλεγχοι (ιδιαίτερα των αντισωμάτων) έτσι ώστε να υπάρχει σιγουριά προκειμένου να μονταριστεί η θεραπεία ανάλογα για να μην έχουνε εξελίξεις οι οποίες μετά δεν διορθώνονται.

Ετικέτες , , , ,

Comments (0)


<<<< Επόμενο νεότερο άρθρο Επόμενο παλαιότερο άρθρο >>>>
Συγγραφέας
  • Dr. Δημήτρης Κουντούρης border=
  • Όνομα: Dr D. Kountouris
  • Τοποθεσία: Αθήνα, Αττική, Greece
  • Σχετικά: Ο Δ. Κουντούρης τελείωσε το Πανεπιστήμιο (Ιατρική Σχολή Θεσσαλονίκης) το 1975. Έκανε την ειδικότητά του στη Νευρολογική Πανεπιστημιακή Κλινική του Ruhr στη Γερμανία. Πήρε την ειδικότητα της Ψυχιατρικής από το ίδιο πανεπιστήμιο. Επιπλέον, εκεί έκανε και την διατριβή του, ενώ προτάθη για την υφηγεσία. Εκλέχθη επίκουρος καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας, καθώς επίσης επισκέπτης καθηγητής στη Βοστώνη, στην Ulm, και στη Ferrara. Από το 1988 ιδιωτεύει στην Ελλάδα. Είναι μέλος πολλών αμερικάνικων και ευρωπαϊκών εταιρειών. Έχει δημοσιεύσει πλήθος βιβλίων, ιατρικών δοκιμίων, δημοσιογραφικών άρθρων και πορισμάτων για διάφορες ασθένειες. Τέλος, έχει συμμετάσχει σε πολλά παγκόσμια και διεθνή επιστημονικά συνέδρια ως παρουσιαστής.
  • Προβολή πλήρους προφίλ
Προηγούμενες αναρτήσεις
Αρχεία
Σύνδεσμοι

Θυρεοειδίτιδα

Θέλετε να λαμβάνετε τα τελευταία μας νέα;
Δώστε το email σας:



Η υπηρεσία παρέχεται από το FeedBurner



Σεβόμαστε απόλυτα τα προσωπικά σας δεδομένα



Our site is at APN Greece Directory


ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ - Ηλεκτρονικό φυλλάδιο
Share