Η ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ ΚΑΙ Η ΟΠΤΙΚΗ ΝΕΥΡΙΤΙΔΑ

5:42 π.μ. by Dr D. Kountouris
Η ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΝΕΥΡΟΛΟΓΙΚΗ ΕΙΚΟΝΑ ΜΕ ΠΟΛΛΑ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ· ΈΝΑ ΑΠΟ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Η ΟΠΤΙΚΗ ΝΕΥΡΙΤΙΔΑ.
Συνήθως όταν μιλάμε για οπτική νευρίτιδα είναι μια κατάσταση που προσβάλλει τους ασθενείς από τον ένα οφθαλμό και πολύ σπάνια από τους δυο.
Τα κλινικά χαρακτηριστικά της οπτικής νευρίτιδας είναι ένας έντονος πόνος με απώλεια της κεντρικής όρασης από το ένα μάτι.
Τις περισσότερες φορές η εμφάνιση της οπτικής νευρίτιδας οφείλεται σε μια λοίμωξη του οπτικού νεύρου όπως παραδείγματος χάρη είναι η σκλήρυνση κατά πλάκας, η σύφιλη, η νόσος του λάϊμ. Μπορεί όμως η αιτία να μην είναι λοιμώδης αλλά μια φλεγμονή όπως τις περιπτώσεις του συστηματικού ερυθηματώδης λύκου και της σαρκωείδωσης.
Πάντως, τις περισσότερες φορές πρόκειται για μια ιδιοπαθή κατάσταση ή κατάλοιπο της σκλήρυνσης κατά πλάκας. Στις περιπτώσεις που εμφανίζεται καλό είναι να μην χάνεται πολύτιμος χρόνος όπου ψάχνεται κανείς να βρει την ακριβή αιτιολογία.
Προτιμότερο από όλα είναι η άμεση διάγνωση κα η εφαρμογή της θεραπείας.
Η οπτική νευρίτιδα αρκετές φορές αποτελεί ένα δίλλημα για τους κλινικούς γιατρούς στο αν χρειάζεται να πρέπει να αρχίσουν μια θεραπεία ή όχι.
Εδώ πρέπει να τονιστεί πως η άμεση χορήγηση αγωγής είναι απαραίτητη, διότι οι δυσλειτουργίες του οπτικού νεύρου λόγω βλαβών διορθώνεται όλο και πιο δύσκολα όσο περνάει ο καιρός.

Ετικέτες , ,

Comments (0)


<<<< Επόμενο νεότερο άρθρο Επόμενο παλαιότερο άρθρο >>>>
Συγγραφέας
  • Dr. Δημήτρης Κουντούρης border=
  • Όνομα: Dr D. Kountouris
  • Τοποθεσία: Αθήνα, Αττική, Greece
  • Σχετικά: Ο Δ. Κουντούρης τελείωσε το Πανεπιστήμιο (Ιατρική Σχολή Θεσσαλονίκης) το 1975. Έκανε την ειδικότητά του στη Νευρολογική Πανεπιστημιακή Κλινική του Ruhr στη Γερμανία. Πήρε την ειδικότητα της Ψυχιατρικής από το ίδιο πανεπιστήμιο. Επιπλέον, εκεί έκανε και την διατριβή του, ενώ προτάθη για την υφηγεσία. Εκλέχθη επίκουρος καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας, καθώς επίσης επισκέπτης καθηγητής στη Βοστώνη, στην Ulm, και στη Ferrara. Από το 1988 ιδιωτεύει στην Ελλάδα. Είναι μέλος πολλών αμερικάνικων και ευρωπαϊκών εταιρειών. Έχει δημοσιεύσει πλήθος βιβλίων, ιατρικών δοκιμίων, δημοσιογραφικών άρθρων και πορισμάτων για διάφορες ασθένειες. Τέλος, έχει συμμετάσχει σε πολλά παγκόσμια και διεθνή επιστημονικά συνέδρια ως παρουσιαστής.
  • Προβολή πλήρους προφίλ
Προηγούμενες αναρτήσεις
Αρχεία
Σύνδεσμοι

Θυρεοειδίτιδα

Θέλετε να λαμβάνετε τα τελευταία μας νέα;
Δώστε το email σας:



Η υπηρεσία παρέχεται από το FeedBurner



Σεβόμαστε απόλυτα τα προσωπικά σας δεδομένα



Our site is at APN Greece Directory


ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ - Ηλεκτρονικό φυλλάδιο
Share