ΕΠΑΝΑΚΑΜΨΗ «ΝΕΟΥ – ΠΑΛΙΟΥ» ΦΑΡΜΑΚΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ

1:35 π.μ. by Dr D. Kountouris
ΟΙ ΙΣΠΑΝΟΙ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΑΝ ΤΗΝ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ ΤΟΥ SATIVEX. ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΕΝΑ ΠΑΡΑΓΩΓΟ ΤΗΣ ΚΑΝΑΒΙΟΛΗΣ (ΤΟΥ ΓΝΩΣΤΟΥ ΧΑΣΙΣ) ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΦΕΡΕΤΑΙ ΝΑ ΜΕΙΩΝΕΙ ΤΗΝ ΣΠΑΣΤΙΚΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΠΡΟΚΑΛΕΙΤΑΙ ΣΤΗΝ ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ.
Το φάρμακο αυτό έχει κυκλοφορήσει πριν από χρόνια στην Ολλανδία. Το Sativex αποτελεί μια μικρή παραλλαγή αυτού του φαρμάκου και μπορεί να απορροφάται από το δέρμα και γλώσσα σε μορφή σπρέι.
Τα αποτελέσματα του είναι αρκετά όχι όμως ουσιαστικά.
Φέρνουν μια μικρή μείωση της σπαστικότητας προσωρινά όχι μεγαλύτερη από τα άλλα φάρμακα του είδους αλλά εκκρεμεί ουσιαστικά ο κίνδυνος της εξάρτησης. Βέβαια το φάρμακο πρέπει να δίδεται με απόλυτη εποπτεία γιατρού, αλλά αν αυτό δεν δημιουργεί τις προϋποθέσεις για την απόλυτη ασφάλεια. Δεν πρέπει να «γκρινιάζουμε», διότι υπάρχει έτσι ένα όπλο στην φαρέτρα θεράποντος γιατρού για την σκλήρυνση κατά πλάκας.

Ετικέτες , , , , ,

Comments (0)


<<<< Επόμενο νεότερο άρθρο Επόμενο παλαιότερο άρθρο >>>>
Συγγραφέας
  • Dr. Δημήτρης Κουντούρης border=
  • Όνομα: Dr D. Kountouris
  • Τοποθεσία: Αθήνα, Αττική, Greece
  • Σχετικά: Ο Δ. Κουντούρης τελείωσε το Πανεπιστήμιο (Ιατρική Σχολή Θεσσαλονίκης) το 1975. Έκανε την ειδικότητά του στη Νευρολογική Πανεπιστημιακή Κλινική του Ruhr στη Γερμανία. Πήρε την ειδικότητα της Ψυχιατρικής από το ίδιο πανεπιστήμιο. Επιπλέον, εκεί έκανε και την διατριβή του, ενώ προτάθη για την υφηγεσία. Εκλέχθη επίκουρος καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας, καθώς επίσης επισκέπτης καθηγητής στη Βοστώνη, στην Ulm, και στη Ferrara. Από το 1988 ιδιωτεύει στην Ελλάδα. Είναι μέλος πολλών αμερικάνικων και ευρωπαϊκών εταιρειών. Έχει δημοσιεύσει πλήθος βιβλίων, ιατρικών δοκιμίων, δημοσιογραφικών άρθρων και πορισμάτων για διάφορες ασθένειες. Τέλος, έχει συμμετάσχει σε πολλά παγκόσμια και διεθνή επιστημονικά συνέδρια ως παρουσιαστής.
  • Προβολή πλήρους προφίλ
Προηγούμενες αναρτήσεις
Αρχεία
Σύνδεσμοι

Θυρεοειδίτιδα

Θέλετε να λαμβάνετε τα τελευταία μας νέα;
Δώστε το email σας:



Η υπηρεσία παρέχεται από το FeedBurner



Σεβόμαστε απόλυτα τα προσωπικά σας δεδομένα



Our site is at APN Greece Directory


ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ - Ηλεκτρονικό φυλλάδιο
Share