Η ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΟΛΟΓΙΑΣ ΤΗΣ ΣΚΛΗΡΥΝΣΗΣ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΧΡΟΝΙΚΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ

4:57 π.μ. by Dr D. Kountouris

Η ΜΕΛΕΤΗ ΤΗΣ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΟΛΟΓΙΑΣ ΤΗΣ ΣΚΛΗΡΥΝΣΗΣ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗ ΧΡΟΝΙΚΗ ΣΤΙΓΜΗ ΕΜΦΑΝΙΣΗΣ ΤΗΣ ΕΧΕΙ ΜΕΓΑΛΗ ΣΗΜΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΤΗΣ ΝΟΣΟΥ.
Η σκλήρυνση κατά πλάκας κατά την «έφοδό» της στην αρχή προσβάλει κυρίως την όραση. Ή το ένα μάτι μόνο με τη μορφή της οπισθοβολβικής πάρεσης ή προσβάλλοντας και τα δύο μάτια σαν θάμβος, φωταψίες ή και μερική ή ολική τύφλωση.
Παράλληλα, ένα από τα πιο τακτικά συμπτώματα εφόδου είναι οι οφθαλμικές παρέσεις. Δηλαδή, η αδυναμία μετακίνησης του οφθαλμού προς μία κατεύθυνση. Δεύτερα σε συχνότητα είναι τα συμπτώματα των παρέσεων και διαταραχών της αίσθησης (μυρμηγκιάσματα – μουδιάσματα). Όλη αυτή η ομάδα συμπτωμάτων προχωρώντας η ασθένεια παίρνει τη μορφή κεντρικών παρέσεων.
Σε δεύτερο στάδιο εμφάνισης έρχονται τα συμπτώματα που προκύπτουν επηρεασμένα από τις πρωτογενείς φθορές της, π.χ. η οστεοπόρωση και οι πόνοι που προκύπτουν εξαιτίας της ακινησίας και δυσλειτουργίας των νεύρων.
Ξεκινώντας από αυτή την κατανομή, γνωρίζουμε το στάδιο φθοράς και τον τρόπο αντιμετώπισης της νόσου.

Ετικέτες , , , , , , , ,

Comments (0)


<<<< Επόμενο νεότερο άρθρο Επόμενο παλαιότερο άρθρο >>>>
Συγγραφέας
  • Dr. Δημήτρης Κουντούρης border=
  • Όνομα: Dr D. Kountouris
  • Τοποθεσία: Αθήνα, Αττική, Greece
  • Σχετικά: Ο Δ. Κουντούρης τελείωσε το Πανεπιστήμιο (Ιατρική Σχολή Θεσσαλονίκης) το 1975. Έκανε την ειδικότητά του στη Νευρολογική Πανεπιστημιακή Κλινική του Ruhr στη Γερμανία. Πήρε την ειδικότητα της Ψυχιατρικής από το ίδιο πανεπιστήμιο. Επιπλέον, εκεί έκανε και την διατριβή του, ενώ προτάθη για την υφηγεσία. Εκλέχθη επίκουρος καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας, καθώς επίσης επισκέπτης καθηγητής στη Βοστώνη, στην Ulm, και στη Ferrara. Από το 1988 ιδιωτεύει στην Ελλάδα. Είναι μέλος πολλών αμερικάνικων και ευρωπαϊκών εταιρειών. Έχει δημοσιεύσει πλήθος βιβλίων, ιατρικών δοκιμίων, δημοσιογραφικών άρθρων και πορισμάτων για διάφορες ασθένειες. Τέλος, έχει συμμετάσχει σε πολλά παγκόσμια και διεθνή επιστημονικά συνέδρια ως παρουσιαστής.
  • Προβολή πλήρους προφίλ
Προηγούμενες αναρτήσεις
Αρχεία
Σύνδεσμοι

Θυρεοειδίτιδα

Θέλετε να λαμβάνετε τα τελευταία μας νέα;
Δώστε το email σας:Η υπηρεσία παρέχεται από το FeedBurnerΣεβόμαστε απόλυτα τα προσωπικά σας δεδομέναOur site is at APN Greece Directory


ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ - Ηλεκτρονικό φυλλάδιο
Share