ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΣΚΛΗΡΥΝΣΗΣ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΛΗΨΗ ΟΙΣΤΡΟΓΟΝΩΝ ΚΑΙ ΧΡΗΣΗ ΝΙΚΟΤΙΝΗΣ

4:37 π.μ. by Dr D. Kountouris

Ο ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΟΣ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ ΑΝΤΙΣΥΛΛΗΠΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΝΙΚΟΤΙΝΗΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΥΡΟΔΟΤΗΣΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΜΙΑΣ ΣΚΛΗΡΥΝΣΗΣ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ.
Μια νεαρή κοπέλα προκειμένου να αντιμετωπίσει προβλήματα ακμής βρέθηκε για ένα διάστημα να παίρνει αντισυλληπτικά, δυστυχώς, ενώ κάπνιζε παράλληλα.
Το γεγονός αυτό την οδήγησε σε μια γνωστή παρενέργεια του συνδυασμού και συγκεκριμένα, σε ένα παροδικό εγκεφαλικό επεισόδιο.
Μετά την πάροδό του και ενώ η κοπέλα αισθανόταν καλά, ξαφνικά άρχισε να παρουσιάζει έντονα συμπτώματα σκλήρυνσης κατά πλάκας και μάλιστα, διαρκείας.
Ο νευρολογικός και νευροφυσιολογικός έλεγχος πιστοποίησε την διάγνωση και εφαρμόσθηκε ανάλογη αγωγή με επιτυχία.
Το σημαντικό της παρατήρησης είναι ότι μια τυχαία εγκεφαλική διαταραχή, όπως το αγγειακό επεισόδιο, στην προκείμενη περίπτωση μπορεί να αποδυναμώσει έντονα το ανοσοποιητικό σύστημα και να πυροδοτήσει την έναρξη αυτοάνοσου νοσήματος, όπως η σκλήρυνση κατά πλάκας.

Ετικέτες , , , , , , ,

Comments (0)


<<<< Επόμενο νεότερο άρθρο Επόμενο παλαιότερο άρθρο >>>>
Συγγραφέας
  • Dr. Δημήτρης Κουντούρης border=
  • Όνομα: Dr D. Kountouris
  • Τοποθεσία: Αθήνα, Αττική, Greece
  • Σχετικά: Ο Δ. Κουντούρης τελείωσε το Πανεπιστήμιο (Ιατρική Σχολή Θεσσαλονίκης) το 1975. Έκανε την ειδικότητά του στη Νευρολογική Πανεπιστημιακή Κλινική του Ruhr στη Γερμανία. Πήρε την ειδικότητα της Ψυχιατρικής από το ίδιο πανεπιστήμιο. Επιπλέον, εκεί έκανε και την διατριβή του, ενώ προτάθη για την υφηγεσία. Εκλέχθη επίκουρος καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας, καθώς επίσης επισκέπτης καθηγητής στη Βοστώνη, στην Ulm, και στη Ferrara. Από το 1988 ιδιωτεύει στην Ελλάδα. Είναι μέλος πολλών αμερικάνικων και ευρωπαϊκών εταιρειών. Έχει δημοσιεύσει πλήθος βιβλίων, ιατρικών δοκιμίων, δημοσιογραφικών άρθρων και πορισμάτων για διάφορες ασθένειες. Τέλος, έχει συμμετάσχει σε πολλά παγκόσμια και διεθνή επιστημονικά συνέδρια ως παρουσιαστής.
  • Προβολή πλήρους προφίλ
Προηγούμενες αναρτήσεις
Αρχεία
Σύνδεσμοι

Θυρεοειδίτιδα

Θέλετε να λαμβάνετε τα τελευταία μας νέα;
Δώστε το email σας:Η υπηρεσία παρέχεται από το FeedBurnerΣεβόμαστε απόλυτα τα προσωπικά σας δεδομέναOur site is at APN Greece Directory


ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ - Ηλεκτρονικό φυλλάδιο
Share