Η ΝΕΥΡΑΛΓΙΑ ΤΡΙΔΥΜΟΥ ΣΤΗ ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ

2:17 π.μ. by Dr D. Kountouris

ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΛΕΟΝ ΔΥΣΚΟΛΕΣ ΕΠΙΠΛΟΚΕΣ ΤΗΣ ΣΚΛΗΡΥΝΣΗΣ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΝΕΥΡΑΛΓΙΑ ΤΟΥ ΤΡΙΔΥΜΟΥ
Η νευραλγία του τριδύμου χαρακτηρίζεται από έναν ξαφνικό, διαξιφιστικό και ιδιαίτερα έντονο (σχεδόν σοκαριστικό) πόνο στον κλάδο του τριδύμου στο πρόσωπο.
Κατά κανόνα έχει σταθερή προβολή σε κάποιους κλάδους, στην περίπτωση, όμως, της σκλήρυνσης κατά πλάκας είναι δυνατόν η νευραλγία του τριδύμου να προσβάλλει κατά εποχές διαφορετικούς κλάδους λόγω της δομής της νόσου.
Η νευραλγία που συγχέεται με τον πονόδοντο αρκετές φορές κάνει πολύ χρόνο να διαγνωσθεί και να θεραπευθεί.
Στις περιπτώσεις που δεν υπάρχει έγκαιρη διάγνωση και άμεση θεραπεία, οι πόνοι οργανώνονται σε αφόρητο σημείο. Παίρνουν τέτοια ένταση, που πολλές φορές οδηγούν σε αυτοκτονικές σκέψεις. Σε μια τέτοια κατάσταση ο ασθενής είναι ψυχικά ευάλωτος και έτοιμος για όλα.
Αυτή είναι η περίοδος που κατά κανόνα λαμβάνουν χώρα οι «θεραπευτικές» χειρουργικές επεμβάσεις, που στην σκλήρυνση κατά πλάκας δεν έχουν σχεδόν κανένα ουσιώδες αποτέλεσμα.
Η αιτία είναι ότι στην περίπτωση αυτή έχουμε την νευραλγία του τριδύμου σαν αποτέλεσμα διαταραχής ενός νευρωνικού τόξου και όχι μιας εστιακής βλάβης, όπως είναι στην περίπτωση αγγειακής δυσπλασίας ή όγκου.
Στην περίπτωση αυτή πρωτίστως δίδεται η κυρίως αγωγή της ασθένειας και δευτερεύοντος αναλγητική θεραπεία.

Ετικέτες , , , ,

Comments (0)


<<<< Επόμενο νεότερο άρθρο Επόμενο παλαιότερο άρθρο >>>>
Συγγραφέας
  • Dr. Δημήτρης Κουντούρης border=
  • Όνομα: Dr D. Kountouris
  • Τοποθεσία: Αθήνα, Αττική, Greece
  • Σχετικά: Ο Δ. Κουντούρης τελείωσε το Πανεπιστήμιο (Ιατρική Σχολή Θεσσαλονίκης) το 1975. Έκανε την ειδικότητά του στη Νευρολογική Πανεπιστημιακή Κλινική του Ruhr στη Γερμανία. Πήρε την ειδικότητα της Ψυχιατρικής από το ίδιο πανεπιστήμιο. Επιπλέον, εκεί έκανε και την διατριβή του, ενώ προτάθη για την υφηγεσία. Εκλέχθη επίκουρος καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας, καθώς επίσης επισκέπτης καθηγητής στη Βοστώνη, στην Ulm, και στη Ferrara. Από το 1988 ιδιωτεύει στην Ελλάδα. Είναι μέλος πολλών αμερικάνικων και ευρωπαϊκών εταιρειών. Έχει δημοσιεύσει πλήθος βιβλίων, ιατρικών δοκιμίων, δημοσιογραφικών άρθρων και πορισμάτων για διάφορες ασθένειες. Τέλος, έχει συμμετάσχει σε πολλά παγκόσμια και διεθνή επιστημονικά συνέδρια ως παρουσιαστής.
  • Προβολή πλήρους προφίλ
Προηγούμενες αναρτήσεις
Αρχεία
Σύνδεσμοι

Θυρεοειδίτιδα

Θέλετε να λαμβάνετε τα τελευταία μας νέα;
Δώστε το email σας:Η υπηρεσία παρέχεται από το FeedBurnerΣεβόμαστε απόλυτα τα προσωπικά σας δεδομέναOur site is at APN Greece Directory


ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ - Ηλεκτρονικό φυλλάδιο
Share