ΟΙ ΕΞΑΡΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ ΕΠΙΔΕΙΝΩΝΟΥΝ ΤΗΝ ΚΛΙΝΙΚΗ ΕΙΚΟΝΑ

6:40 π.μ. by Dr D. Kountouris
Η ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΕΞΑΡΣΕΩΝ ΤΩΝ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΩΝ ΣΤΗΝ ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ ΕΙΝΑΙ «ΔΕΙΚΤΗΣ» ΚΑΚΗΣ ΠΡΟΓΝΩΣΗΣ.
Σε εκτεταμένες έρευνες που έχουν γίνει σε διάφορες κλινικές μορφές σκλήρυνσης κατά πλάκας έχει βρεθεί ότι η εμφάνιση των ώσεων (όσο μικρή και αν είναι αυτή), αποτελεί μια άσχημη πρόγνωση «δείκτη» για την πορεία της νόσου.
Ακόμα και στις μορφές της χρόνιας προϊούσας σκλήρυνσης κατά πλάκας η εμφάνιση και μιας παροδικής σύντομης ώσης είναι «άσχημο» προγνωστικό στοιχείο.
Γενικά η οποιαδήποτε εμφάνιση των ώσεων στην σκλήρυνση κατά πλάκας επιβάλλει άμεση θεραπεία με στόχο την πλήρη υποχώρηση των συμπτωμάτων στην αφετηρία τους.

Ετικέτες , , , , ,

Comments (0)


<<<< Επόμενο νεότερο άρθρο Επόμενο παλαιότερο άρθρο >>>>
Συγγραφέας
  • Dr. Δημήτρης Κουντούρης border=
  • Όνομα: Dr D. Kountouris
  • Τοποθεσία: Αθήνα, Αττική, Greece
  • Σχετικά: Ο Δ. Κουντούρης τελείωσε το Πανεπιστήμιο (Ιατρική Σχολή Θεσσαλονίκης) το 1975. Έκανε την ειδικότητά του στη Νευρολογική Πανεπιστημιακή Κλινική του Ruhr στη Γερμανία. Πήρε την ειδικότητα της Ψυχιατρικής από το ίδιο πανεπιστήμιο. Επιπλέον, εκεί έκανε και την διατριβή του, ενώ προτάθη για την υφηγεσία. Εκλέχθη επίκουρος καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας, καθώς επίσης επισκέπτης καθηγητής στη Βοστώνη, στην Ulm, και στη Ferrara. Από το 1988 ιδιωτεύει στην Ελλάδα. Είναι μέλος πολλών αμερικάνικων και ευρωπαϊκών εταιρειών. Έχει δημοσιεύσει πλήθος βιβλίων, ιατρικών δοκιμίων, δημοσιογραφικών άρθρων και πορισμάτων για διάφορες ασθένειες. Τέλος, έχει συμμετάσχει σε πολλά παγκόσμια και διεθνή επιστημονικά συνέδρια ως παρουσιαστής.
  • Προβολή πλήρους προφίλ
Προηγούμενες αναρτήσεις
Αρχεία
Σύνδεσμοι

Θυρεοειδίτιδα

Θέλετε να λαμβάνετε τα τελευταία μας νέα;
Δώστε το email σας:Η υπηρεσία παρέχεται από το FeedBurnerΣεβόμαστε απόλυτα τα προσωπικά σας δεδομέναOur site is at APN Greece Directory


ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ - Ηλεκτρονικό φυλλάδιο
Share