ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ ΚΑΙ ΕΝΔΟΡΑΧΙΑΙΑ ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΜΠΑΚΛΟΦΕΝΗΣ

8:13 π.μ. by Dr D. Kountouris
Η ΕΝΔΟΡΑΧΙΑΙΑ ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΜΠΑΚΛΟΦΕΝΗΣ ΕΝΟΣ ΑΝΤΙΣΠΑΣΜΟΛΥΤΙΚΟΥ ΦΑΡΜΑΚΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΟΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΚΑΙΡΟ ΜΕ ΤΗΝ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΜΙΑΣ ΑΝΤΛΙΑΣ ΕΝΔΟΣΩΜΑΤΙΚΑ ΤΗΣ ΟΠΟΙΑΣ ΕΝΑΣ ΜΙΚΡΟΣ ΣΩΛΗΝΑΣ ΕΙΣΕΡΧΕΤΑΙ ΕΝΤΟΣ ΤΟΥ ΝΩΤΙΑΙΟΥ ΜΥΕΛΟΥ ΚΑΙ ΜΕ ΕΝΑΝ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟ ΔΙΝΕΤΑΙ «ΣΤΑΓΔΗΝ» Η ΜΠΑΚΛΟΦΕΝΗ.
Η σπαστικότητα είναι μια έντονη κινητική διαταραχή όπου ο ασθενής παρουσιάζει τελείως ακούσια κάμψη όλων των άκρων έτσι που να περιορίζεται, όχι να καταργείται η κίνηση και ακόμη να δείχνει μια αντίσταση στην παθητική κίνηση.
Η συνεχής σπαστικότητα οδηγεί σε έντονους πόνους που κάνουν την ζωή δύσκολη και διαταράσσει τον ψυχισμό του ασθενούς.
Η μπακλοφένη που είναι ένα φάρμακο που εδώ και πάρα πολλές δεκαετίες χρησιμοποιείται για αυτούς τους ασθενείς χωρίς ιδιαίτερα αποτελεσματικά στοιχεία για την σκλήρυνση κατά πλάκας τελευταία δημιούργησε, ίσως και για λόγους εμπορικούς, μια μεγάλη χρήση κυρίως με την αντλία της ενδομυελικής έγχυσης. Βέβαια ότι γίνεται είναι για το καλό του ασθενούς αλλά δυστυχώς στους ασθενείς με σκλήρυνση κατά πλάκας η επιπόλαια τοποθέτηση του μηχανισμού αυτού μέχρι στιγμής δεν έχει δείξει και από τις ανακοινώσεις αλλά και από την ίδια πείρα ότι έχει κάποια ιδιαίτερη δράση, Στο τέλος καταλήγει να είναι ένα περιττό "κουτί" που το έχει ο ασθενής φορτωμένο στο σώμα του.

Ετικέτες , ,

Comments (0)


<<<< Επόμενο νεότερο άρθρο Επόμενο παλαιότερο άρθρο >>>>
Συγγραφέας
  • Dr. Δημήτρης Κουντούρης border=
  • Όνομα: Dr D. Kountouris
  • Τοποθεσία: Αθήνα, Αττική, Greece
  • Σχετικά: Ο Δ. Κουντούρης τελείωσε το Πανεπιστήμιο (Ιατρική Σχολή Θεσσαλονίκης) το 1975. Έκανε την ειδικότητά του στη Νευρολογική Πανεπιστημιακή Κλινική του Ruhr στη Γερμανία. Πήρε την ειδικότητα της Ψυχιατρικής από το ίδιο πανεπιστήμιο. Επιπλέον, εκεί έκανε και την διατριβή του, ενώ προτάθη για την υφηγεσία. Εκλέχθη επίκουρος καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας, καθώς επίσης επισκέπτης καθηγητής στη Βοστώνη, στην Ulm, και στη Ferrara. Από το 1988 ιδιωτεύει στην Ελλάδα. Είναι μέλος πολλών αμερικάνικων και ευρωπαϊκών εταιρειών. Έχει δημοσιεύσει πλήθος βιβλίων, ιατρικών δοκιμίων, δημοσιογραφικών άρθρων και πορισμάτων για διάφορες ασθένειες. Τέλος, έχει συμμετάσχει σε πολλά παγκόσμια και διεθνή επιστημονικά συνέδρια ως παρουσιαστής.
  • Προβολή πλήρους προφίλ
Προηγούμενες αναρτήσεις
Αρχεία
Σύνδεσμοι

Θυρεοειδίτιδα

Θέλετε να λαμβάνετε τα τελευταία μας νέα;
Δώστε το email σας:Η υπηρεσία παρέχεται από το FeedBurnerΣεβόμαστε απόλυτα τα προσωπικά σας δεδομέναOur site is at APN Greece Directory


ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ - Ηλεκτρονικό φυλλάδιο
Share