ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ, Τ – ΚΥΤΤΑΡΑ, ΑΝΤΟΧΗ

2:59 π.μ. by Dr D. Kountouris
ΝΑ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΣΠΟΥΔΑΙΟ ΡΟΛΟ ΠΑΙΖΟΥΝΕ ΤΑ Τ – ΚΥΤΤΑΡΑ, Ο ΘΥΜΟΣ ΑΔΕΝΑΣ ΚΑΙ Η ΑΝΤΟΧΗ ΣΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΜΥΝΗΣ ΣΤΗΝ ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ
Ο οργανισμός διαθέτει έναν δικό του μηχανισμό αυτοπροστασίας για τα αυτοάνοσα νοσήματα.
Αυτός ο μηχανισμός προστασίας εδράζεται στον θύμο αδένα που βρίσκεται λίγο πιο μπροστά από την καρδιά και είναι ένα τμήμα του λεμφικού συστήματος και κάνει ακριβώς αυτή την δουλειά. Ο θύμος αδένας μαζεύει τα Τ – κύτταρα από τον μυελό των οστών και τα εκπαιδεύει σε διαφοροποιημένα Τ – κύτταρα.
Εκεί λοιπόν τα Τ – κύτταρα μαθαίνουν να μην στρέφονται εναντίον των κυττάρων του ιδίου του οργανισμού.
Μόλις συμβεί αυτή η διαδικασία διοχετεύονται τα Τ – κύτταρα πάλι στην κυκλοφορία. Εάν κανένα από αυτά δεν προχωρήσει επαρκώς στην εκμάθηση και οργάνωση αυτοκαταστρέφεται μετά την εξαγωγή από τον θύμο αδένα και τα υπόλοιπα κανονικά επιτίθενται σε ξένα σώματα του οργανισμού.
Η όλη αυτή διαδικασία λέγεται «αντοχή» του ανοσοποιητικού.

Ετικέτες , , ,

Comments (0)


<<<< Επόμενο νεότερο άρθρο Επόμενο παλαιότερο άρθρο >>>>
Συγγραφέας
  • Dr. Δημήτρης Κουντούρης border=
  • Όνομα: Dr D. Kountouris
  • Τοποθεσία: Αθήνα, Αττική, Greece
  • Σχετικά: Ο Δ. Κουντούρης τελείωσε το Πανεπιστήμιο (Ιατρική Σχολή Θεσσαλονίκης) το 1975. Έκανε την ειδικότητά του στη Νευρολογική Πανεπιστημιακή Κλινική του Ruhr στη Γερμανία. Πήρε την ειδικότητα της Ψυχιατρικής από το ίδιο πανεπιστήμιο. Επιπλέον, εκεί έκανε και την διατριβή του, ενώ προτάθη για την υφηγεσία. Εκλέχθη επίκουρος καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας, καθώς επίσης επισκέπτης καθηγητής στη Βοστώνη, στην Ulm, και στη Ferrara. Από το 1988 ιδιωτεύει στην Ελλάδα. Είναι μέλος πολλών αμερικάνικων και ευρωπαϊκών εταιρειών. Έχει δημοσιεύσει πλήθος βιβλίων, ιατρικών δοκιμίων, δημοσιογραφικών άρθρων και πορισμάτων για διάφορες ασθένειες. Τέλος, έχει συμμετάσχει σε πολλά παγκόσμια και διεθνή επιστημονικά συνέδρια ως παρουσιαστής.
  • Προβολή πλήρους προφίλ
Προηγούμενες αναρτήσεις
Αρχεία
Σύνδεσμοι

Θυρεοειδίτιδα

Θέλετε να λαμβάνετε τα τελευταία μας νέα;
Δώστε το email σας:Η υπηρεσία παρέχεται από το FeedBurnerΣεβόμαστε απόλυτα τα προσωπικά σας δεδομέναOur site is at APN Greece Directory


ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ - Ηλεκτρονικό φυλλάδιο
Share