ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΑ ΚΡΙΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΟΗΘΗ ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ;

3:42 π.μ. by Dr D. Kountouris
ΠΑΝΤΟΤΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΒΑΣΑΝΙΖΕΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΝΕΥΡΟΛΟΓΟ ΜΑ ΑΚΟΜΗ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΤΟΝ ΠΑΣΧΟΝΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΙ ΠΟΡΕΙΑ ΘΑ ΕΧΕΙ Η ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΘΑ ΔΙΑΓΝΩΣΤΕΙ.
Οι έρευνες έχουνε δείξει ότι με σιγουριά υπάρχουνε κάποιες μορφές της σκλήρυνσης κατά πλάκας, οι χαρακτηριζόμενες «καλοήθεις» οι οποίες μετά από μήνες ή χρόνια δεν παρουσιάζουνε καθόλου ή ελάχιστα συμπτώματα.
Όντως αυτή η διαφορά συμβαίνει και σε ασθενείς που παρουσιάζουν την πάθηση με υφέσεις και ώσεις.
Ένα σοβαρό κριτήριο που μπορεί να υπολογισθεί για αυτήν την περίπτωση είναι η μάζα του εγκεφάλου όπως φαίνεται στην μαγνητική τομογραφία.
Εάν αυτή η μάζα έχει ελαττωμένα στοιχεία έναντι του μέσου όρου, τότε η πρόγνωση είναι χειρότερη από αυτή που φαίνεται καλύτερα.
Γενικά και σε παρατηρήσεις που γίνανε σε χρόνιες έρευνες έχει αποδειχθεί ότι ένα ουσιαστικό στοιχείο είναι η μη φθορά της εγκεφαλικής μάζας και όταν αυτό πιστοποιείται και από την μαγνητική τομογραφία δείχνει μια ελαχιστοποίηση των συμπτωμάτων άρα τότε μιλάμε και για «καλοήθη» πιθανώς πορεία.

Ετικέτες , ,

Comments (0)


<<<< Επόμενο νεότερο άρθρο Επόμενο παλαιότερο άρθρο >>>>
Συγγραφέας
  • Dr. Δημήτρης Κουντούρης border=
  • Όνομα: Dr D. Kountouris
  • Τοποθεσία: Αθήνα, Αττική, Greece
  • Σχετικά: Ο Δ. Κουντούρης τελείωσε το Πανεπιστήμιο (Ιατρική Σχολή Θεσσαλονίκης) το 1975. Έκανε την ειδικότητά του στη Νευρολογική Πανεπιστημιακή Κλινική του Ruhr στη Γερμανία. Πήρε την ειδικότητα της Ψυχιατρικής από το ίδιο πανεπιστήμιο. Επιπλέον, εκεί έκανε και την διατριβή του, ενώ προτάθη για την υφηγεσία. Εκλέχθη επίκουρος καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας, καθώς επίσης επισκέπτης καθηγητής στη Βοστώνη, στην Ulm, και στη Ferrara. Από το 1988 ιδιωτεύει στην Ελλάδα. Είναι μέλος πολλών αμερικάνικων και ευρωπαϊκών εταιρειών. Έχει δημοσιεύσει πλήθος βιβλίων, ιατρικών δοκιμίων, δημοσιογραφικών άρθρων και πορισμάτων για διάφορες ασθένειες. Τέλος, έχει συμμετάσχει σε πολλά παγκόσμια και διεθνή επιστημονικά συνέδρια ως παρουσιαστής.
  • Προβολή πλήρους προφίλ
Προηγούμενες αναρτήσεις
Αρχεία
Σύνδεσμοι

Θυρεοειδίτιδα

Θέλετε να λαμβάνετε τα τελευταία μας νέα;
Δώστε το email σας:Η υπηρεσία παρέχεται από το FeedBurnerΣεβόμαστε απόλυτα τα προσωπικά σας δεδομέναOur site is at APN Greece Directory


ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ - Ηλεκτρονικό φυλλάδιο
Share