Η ΣΚΠ ΣΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΗΛΙΚΙΑ

1:28 π.μ. by Dr D. Kountouris
Η ΣΚΠ ΩΣ ΓΝΩΣΤΟ ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΙΟ «ΔΙΑΣΗΜΕΣ» ΝΕΥΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΠΑΘΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ.
Η τυπική συμπτωματολογία με κινητικές και αισθητικές διαταραχές εμφανίζεται κυρίως στην οικογένεια 20 και 40 ετών.
Το γεγονός αυτό ίσχυε ως δεδομένο για πολλά χρόνια έτσι που οι παλιοί νευρολόγοι θεωρούσαν κανόνα ότι η εμφάνιση της απεκλείετο μετά τα 50 για τους άνδρες και μετά την εμμηνόπαυση για τις γυναίκες.
Με την βοήθεια όμως της σύγχρονης τεχνολογίας όπως νευροφυσιολογικά τεστ, μαγνητική τομογραφία, βιοχημικές εξετάσεις κ.λ.π βρέθηκε ότι η ΣΚΠ μπορεί να εμφανιστεί και σε προχωρημένα στάδια ηλικίας ακόμα και μετά τα 70. Στο δικό μας εργαστήριο έχουμε συλλέξει πάνω από 10 περιπτώσεις της χρονικής αυτής περιόδου.
Η ΣΚΠ σαν νευρολογική διάγνωση είναι εμφανώς ανεξάρτητη από την ημερολογιακή ηλικία του ασθενούς.

Ετικέτες , , , ,

Comments (0)


<<<< Επόμενο νεότερο άρθρο Επόμενο παλαιότερο άρθρο >>>>
Συγγραφέας
  • Dr. Δημήτρης Κουντούρης border=
  • Όνομα: Dr D. Kountouris
  • Τοποθεσία: Αθήνα, Αττική, Greece
  • Σχετικά: Ο Δ. Κουντούρης τελείωσε το Πανεπιστήμιο (Ιατρική Σχολή Θεσσαλονίκης) το 1975. Έκανε την ειδικότητά του στη Νευρολογική Πανεπιστημιακή Κλινική του Ruhr στη Γερμανία. Πήρε την ειδικότητα της Ψυχιατρικής από το ίδιο πανεπιστήμιο. Επιπλέον, εκεί έκανε και την διατριβή του, ενώ προτάθη για την υφηγεσία. Εκλέχθη επίκουρος καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας, καθώς επίσης επισκέπτης καθηγητής στη Βοστώνη, στην Ulm, και στη Ferrara. Από το 1988 ιδιωτεύει στην Ελλάδα. Είναι μέλος πολλών αμερικάνικων και ευρωπαϊκών εταιρειών. Έχει δημοσιεύσει πλήθος βιβλίων, ιατρικών δοκιμίων, δημοσιογραφικών άρθρων και πορισμάτων για διάφορες ασθένειες. Τέλος, έχει συμμετάσχει σε πολλά παγκόσμια και διεθνή επιστημονικά συνέδρια ως παρουσιαστής.
  • Προβολή πλήρους προφίλ
Προηγούμενες αναρτήσεις
Αρχεία
Σύνδεσμοι

Θυρεοειδίτιδα

Θέλετε να λαμβάνετε τα τελευταία μας νέα;
Δώστε το email σας:Η υπηρεσία παρέχεται από το FeedBurnerΣεβόμαστε απόλυτα τα προσωπικά σας δεδομέναOur site is at APN Greece Directory


ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ - Ηλεκτρονικό φυλλάδιο
Share