ΟΝΥΧΟΦΑΓΙΑ ΚΑΙ ΣΚΠ

2:27 π.μ. by Dr D. Kountouris
Η ΣΚΠ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΜΙΑ ΓΝΩΣΤΗ ΝΕΥΡΟΛΟΓΙΚΗ ΝΟΣΟΣ ΜΕ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΚΑΙ ΝΕΥΡΙΚΗ ΟΔΟ.
Πέρα όμως από αυτό εμφανίζει τακτικά και ψυχολογική ψυχιατρική συμπτωματολογία. Σε μια περίπτωση ονυχοφαγίας κάναμε μια ουσιαστική παρατήρηση. Νεαροί ασθενείς 22 ετών με ΣΚΠ παρουσίαζαν ταυτόχρονα και έντονο πρόβλημα με την ονυχοφαγία. Λόγω μερικής παράλυσης τους ενός χεριού εξαντλούσε τον ψυχαναγκασμό της ονυχοφαγίας στο υγιές χέρι με αποτέλεσμα να έχουν φτάσει τα νύχια τους περίπου στην μέση.
Μια εντατική θεραπεία για την ΣΚΠ έφερε μια ουσιαστική βελτίωση για την ΣΚΠ αλλά ταυτόχρονα μια υποχώρηση για το αίσθημα της ονυχοφαγίας.
Το γεγονός αυτό είναι ενδεικτικό της υπόνοιας που υπάρχει για την ονυχοφαγία ότι είναι αποτέλεσμα εγκεφαλικής δυσλειτουργίας.
Προφανώς θα υπήρχε κάποια εστία στην περιοχή αυτή η οποία με την υποχώρηση της έφερε και την μείωση της ονυχοφαγίας.

Ετικέτες , , , ,

Comments (0)


<<<< Επόμενο νεότερο άρθρο Επόμενο παλαιότερο άρθρο >>>>
Συγγραφέας
  • Dr. Δημήτρης Κουντούρης border=
  • Όνομα: Dr D. Kountouris
  • Τοποθεσία: Αθήνα, Αττική, Greece
  • Σχετικά: Ο Δ. Κουντούρης τελείωσε το Πανεπιστήμιο (Ιατρική Σχολή Θεσσαλονίκης) το 1975. Έκανε την ειδικότητά του στη Νευρολογική Πανεπιστημιακή Κλινική του Ruhr στη Γερμανία. Πήρε την ειδικότητα της Ψυχιατρικής από το ίδιο πανεπιστήμιο. Επιπλέον, εκεί έκανε και την διατριβή του, ενώ προτάθη για την υφηγεσία. Εκλέχθη επίκουρος καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας, καθώς επίσης επισκέπτης καθηγητής στη Βοστώνη, στην Ulm, και στη Ferrara. Από το 1988 ιδιωτεύει στην Ελλάδα. Είναι μέλος πολλών αμερικάνικων και ευρωπαϊκών εταιρειών. Έχει δημοσιεύσει πλήθος βιβλίων, ιατρικών δοκιμίων, δημοσιογραφικών άρθρων και πορισμάτων για διάφορες ασθένειες. Τέλος, έχει συμμετάσχει σε πολλά παγκόσμια και διεθνή επιστημονικά συνέδρια ως παρουσιαστής.
  • Προβολή πλήρους προφίλ
Προηγούμενες αναρτήσεις
Αρχεία
Σύνδεσμοι

Θυρεοειδίτιδα

Θέλετε να λαμβάνετε τα τελευταία μας νέα;
Δώστε το email σας:Η υπηρεσία παρέχεται από το FeedBurnerΣεβόμαστε απόλυτα τα προσωπικά σας δεδομέναOur site is at APN Greece Directory


ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ - Ηλεκτρονικό φυλλάδιο
Share