ΣΚΠ ΚΑΙ ΠΡΩΤΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ

2:17 π.μ. by Dr D. Kountouris
ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΤΟ ΑΚΟΥΣΜΑ ΤΗΣ ΛΕΞΗΣ «ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ» ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΤΟΜΑ ΚΑΙ ΜΙΑ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΣΤΙΓΜΑΤΙΣΜΟΥ.
Βέβαια σε σύγκριση με τα παλιά χρόνια έχει γίνει τεράστια πρόοδος μετά την έντονη ενημέρωση που ευτυχώς ο ελληνικός γραπτός και τηλεοπτικός τύπος παράγει άφθονα.
Παρόλα αυτά ο στιγματισμός υφίσταται ακόμη όχι τόσο όσον αφορά την υπόσταση του ιδίου του ασθενούς αλλά περισσότερο με τις οικονομικές και κοινωνικές δυσκολίες που θεωρείται ότι συνοδεύουν την αρρώστια.
Σε αυτό το σημείο πρέπει να αντιδράσουνε και ασθενείς και συγγενείς και θεραπευτικοί κύκλοι γιατί το θέμα του στιγματισμού εμποδίζει και την υγεία των μεν και των δε.
Πρέπει η ΣΚΠ να αντιμετωπίζεται σαν την κληρονομική αρθρίτιδα ή τον διαβήτη και οι φανταστικές δυσκολίες να διαγραφούν από τα μυαλά των ανθρώπων.

Ετικέτες , , , ,

Comments (0)


<<<< Επόμενο νεότερο άρθρο Επόμενο παλαιότερο άρθρο >>>>
Συγγραφέας
  • Dr. Δημήτρης Κουντούρης border=
  • Όνομα: Dr D. Kountouris
  • Τοποθεσία: Αθήνα, Αττική, Greece
  • Σχετικά: Ο Δ. Κουντούρης τελείωσε το Πανεπιστήμιο (Ιατρική Σχολή Θεσσαλονίκης) το 1975. Έκανε την ειδικότητά του στη Νευρολογική Πανεπιστημιακή Κλινική του Ruhr στη Γερμανία. Πήρε την ειδικότητα της Ψυχιατρικής από το ίδιο πανεπιστήμιο. Επιπλέον, εκεί έκανε και την διατριβή του, ενώ προτάθη για την υφηγεσία. Εκλέχθη επίκουρος καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας, καθώς επίσης επισκέπτης καθηγητής στη Βοστώνη, στην Ulm, και στη Ferrara. Από το 1988 ιδιωτεύει στην Ελλάδα. Είναι μέλος πολλών αμερικάνικων και ευρωπαϊκών εταιρειών. Έχει δημοσιεύσει πλήθος βιβλίων, ιατρικών δοκιμίων, δημοσιογραφικών άρθρων και πορισμάτων για διάφορες ασθένειες. Τέλος, έχει συμμετάσχει σε πολλά παγκόσμια και διεθνή επιστημονικά συνέδρια ως παρουσιαστής.
  • Προβολή πλήρους προφίλ
Προηγούμενες αναρτήσεις
Αρχεία
Σύνδεσμοι

Θυρεοειδίτιδα

Θέλετε να λαμβάνετε τα τελευταία μας νέα;
Δώστε το email σας:Η υπηρεσία παρέχεται από το FeedBurnerΣεβόμαστε απόλυτα τα προσωπικά σας δεδομέναOur site is at APN Greece Directory


ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ - Ηλεκτρονικό φυλλάδιο
Share