ΔΥΣΑΥΤΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΣΚΠ

7:05 π.μ. by Dr D. Kountouris
Η ΣΚΠ ΜΕ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΟ ΣΥΜΠΤΩΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΚΙΝΗΤΙΚΟ ΑΥΤΟΝΟΜΟ ΚΝΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΑΥΤΟΑΝΟΣΟ ΝΟΣΗΜΑ ΠΟΥ ΕΠΗΡΕΑΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΚΑΙΡΟΥ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΚΥΡΙΩΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΖΕΣΤΗ.
Επειδή υπάρχει αυτή η ευαισθησία οι ασθενείς με ΣΚΠ είναι επιρρεπείς ιδιαίτερα στο πλαίσιο υψηλών θερμοκρασιών σε αυτό που ονομάζουμε δυσαυτονομία.
Πρόκειται για μια διαταραχή του αυτόνομου νευρικού συστήματος που ήδη στην ΣΚΠ έχει ελαφριά έως μέτρια προσβολή με χαρακτηριστικά την υπερβολική κόπωση, ιλίγγους, πολυδιψία, άγχος, τάση για ορθοστατική υπόταση, της διαταραχής του καρδιακού ρυθμού.
Εάν συνεχιστεί το πρόβλημα χωρίς να ληφθούν θεραπευτικά μέτρα τότε έχουμε ένταση των συμπτωμάτων της δυσαυτονομίας με αύξηση των συμπτωμάτων της ΣΚΠ.

Ετικέτες , , , , , ,

Comments (0)


<<<< Επόμενο νεότερο άρθρο Επόμενο παλαιότερο άρθρο >>>>
Συγγραφέας
  • Dr. Δημήτρης Κουντούρης border=
  • Όνομα: Dr D. Kountouris
  • Τοποθεσία: Αθήνα, Αττική, Greece
  • Σχετικά: Ο Δ. Κουντούρης τελείωσε το Πανεπιστήμιο (Ιατρική Σχολή Θεσσαλονίκης) το 1975. Έκανε την ειδικότητά του στη Νευρολογική Πανεπιστημιακή Κλινική του Ruhr στη Γερμανία. Πήρε την ειδικότητα της Ψυχιατρικής από το ίδιο πανεπιστήμιο. Επιπλέον, εκεί έκανε και την διατριβή του, ενώ προτάθη για την υφηγεσία. Εκλέχθη επίκουρος καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας, καθώς επίσης επισκέπτης καθηγητής στη Βοστώνη, στην Ulm, και στη Ferrara. Από το 1988 ιδιωτεύει στην Ελλάδα. Είναι μέλος πολλών αμερικάνικων και ευρωπαϊκών εταιρειών. Έχει δημοσιεύσει πλήθος βιβλίων, ιατρικών δοκιμίων, δημοσιογραφικών άρθρων και πορισμάτων για διάφορες ασθένειες. Τέλος, έχει συμμετάσχει σε πολλά παγκόσμια και διεθνή επιστημονικά συνέδρια ως παρουσιαστής.
  • Προβολή πλήρους προφίλ
Προηγούμενες αναρτήσεις
Αρχεία
Σύνδεσμοι

Θυρεοειδίτιδα

Θέλετε να λαμβάνετε τα τελευταία μας νέα;
Δώστε το email σας:Η υπηρεσία παρέχεται από το FeedBurnerΣεβόμαστε απόλυτα τα προσωπικά σας δεδομέναOur site is at APN Greece Directory


ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ - Ηλεκτρονικό φυλλάδιο
Share