ΣΧΕΣΗ ΓΙΑΤΡΟΥ ΚΑΙ ΑΣΘΕΝΗ ΜΕ ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ

4:25 π.μ. by Dr D. Kountouris
ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΚΠ ΕΧΟΥΝ ΤΟΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΚΑΙΡΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΕΙ ΑΠΕΙΡΑ ΑΡΘΡΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ, ΜΕ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ, ΜΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΣΧΕΤΙΚΑ.
Σε λίγα από αυτά αναφέρεται η σχέση του γιατρού με τον ασθενή.
Στην σκλήρυνση κατά πλάκας δεν πρέπει να ξεχνάμε ποτέ ότι πρόκειται για μια χρόνια αρρώστια όπου και ο ίδιος ο ασθενής μαθαίνει συν τον χρόνο στις αδυναμίες του – συμπτώματα και ο γιατρός τις διαγνώσεις και φυσιολογικές ή παθολογικές προεκτάσεις που υπάρχουν στον ασθενή.
Είναι απολύτως απαραίτητο για αυτές τις καταστάσεις η συνεργασία να είναι συνεχής και ενημερωτική.
Ακόμα και Σαββατοκύριακα θα πρέπει ο ένας να μπορεί να ακούει τον άλλον και ο ασθενής να ενοχλεί τον γιατρό. Εκείνο που παίζει ουσιαστικό ρόλο είναι να υπάρχει κωδικοποιημένη γρήγορη, γλαφυρή, λακωνική γλώσσα σε ότι αφορά καινούρια συμπτώματα και καταστάσεις και να μπορεί η ενημέρωση να καταλήγει σε γρήγορα ιατρικά συμπεράσματα που με την σειρά τους θα οδηγήσουν σε ωφέλιμες για τον ασθενή θεραπείες.
Βέβαια αυτό δεν είναι εύκολη δουλειά, απαιτείται πείρα, απαιτείται χρόνος αλλά κυρίως περισσότερο από όλα απαιτείται αμοιβαία εμπιστοσύνη, τόσο του ασθενούς κατά πρώτον προς τον γιατρό όσο και του γιατρού προς τον ασθενή. Ότι αυτά που του λέει είναι προϊόντα εμπειρίας και γνωρίζοντας ο ίδιος την ιδιοσυγκρασία του, τα σταθμίζει, τα ρυθμίζει και τα θεραπεύει ανάλογα.
Είναι μια προσπάθεια που πρέπει να κάνουνε και οι δύο μεριές για να υπάρχει ένα ευτυχές αποτέλεσμα.

Ετικέτες , , , ,

Comments (0)


<<<< Επόμενο νεότερο άρθρο Επόμενο παλαιότερο άρθρο >>>>
Συγγραφέας
  • Dr. Δημήτρης Κουντούρης border=
  • Όνομα: Dr D. Kountouris
  • Τοποθεσία: Αθήνα, Αττική, Greece
  • Σχετικά: Ο Δ. Κουντούρης τελείωσε το Πανεπιστήμιο (Ιατρική Σχολή Θεσσαλονίκης) το 1975. Έκανε την ειδικότητά του στη Νευρολογική Πανεπιστημιακή Κλινική του Ruhr στη Γερμανία. Πήρε την ειδικότητα της Ψυχιατρικής από το ίδιο πανεπιστήμιο. Επιπλέον, εκεί έκανε και την διατριβή του, ενώ προτάθη για την υφηγεσία. Εκλέχθη επίκουρος καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας, καθώς επίσης επισκέπτης καθηγητής στη Βοστώνη, στην Ulm, και στη Ferrara. Από το 1988 ιδιωτεύει στην Ελλάδα. Είναι μέλος πολλών αμερικάνικων και ευρωπαϊκών εταιρειών. Έχει δημοσιεύσει πλήθος βιβλίων, ιατρικών δοκιμίων, δημοσιογραφικών άρθρων και πορισμάτων για διάφορες ασθένειες. Τέλος, έχει συμμετάσχει σε πολλά παγκόσμια και διεθνή επιστημονικά συνέδρια ως παρουσιαστής.
  • Προβολή πλήρους προφίλ
Προηγούμενες αναρτήσεις
Αρχεία
Σύνδεσμοι

Θυρεοειδίτιδα

Θέλετε να λαμβάνετε τα τελευταία μας νέα;
Δώστε το email σας:



Η υπηρεσία παρέχεται από το FeedBurner



Σεβόμαστε απόλυτα τα προσωπικά σας δεδομένα



Our site is at APN Greece Directory


ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ - Ηλεκτρονικό φυλλάδιο
Share