Η ΣΚΠ ΚΑΙ Η ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΗ ΑΞΙΑ ΤΟΥ ΗΕΓ

6:36 π.μ. by Dr D. Kountouris
ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΙΑ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΗ ΟΜΑΔΑ ΕΡΕΥΝΗΤΩΝ Η ΟΠΟΙΑ ΔΙΝΕΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΣΗΜΑΣΙΑ ΣΤΑ ΗΛΕΚΤΡΟΕΓΚΕΦΑΛΟΓΡΑΦΙΚΑ ΕΥΡΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΣΚΠ.
Στο παρελθόν εθεωρείτο το ΗΕΓ σαν μια περιττή διαγνωστική μέθοδος για ΣΚΠ έως ότου οι πολύωρες νέες ηλεκτροεγκεφαλογραφικές καταγραφές έδειξαν ότι έχουν υψηλή περιεκτικότητα διαγνωστικών ευρημάτων και ως εκ τούτου έγιναν αναπόσπαστο «εργαλείο». Ιδιαίτερο ενδιαφέρον αποτελεί μια εργασία από το Νότιγκχαμ της Αγγλίας που αποδεικνύει ότι ηλεκτροεγκεφαλογραφικά ευρήματα κατάλληλα συνδυαζόμενα μπορεί να έχουνε και προγνωστικό χαρακτήρα για την εμφάνιση ψυχώσεων σε ασθενείς με ΣΚΠ.
Λόγω αυτής της διαδικασίας ενδύκνειται αυτές οι έρευνες να συνεχιστούν με εντατικοποίηση και να δοθούν λύσεις στα περίπλοκα νοσήματα.

Ετικέτες , , , , ,

Comments (0)


<<<< Επόμενο νεότερο άρθρο Επόμενο παλαιότερο άρθρο >>>>
Συγγραφέας
  • Dr. Δημήτρης Κουντούρης border=
  • Όνομα: Dr D. Kountouris
  • Τοποθεσία: Αθήνα, Αττική, Greece
  • Σχετικά: Ο Δ. Κουντούρης τελείωσε το Πανεπιστήμιο (Ιατρική Σχολή Θεσσαλονίκης) το 1975. Έκανε την ειδικότητά του στη Νευρολογική Πανεπιστημιακή Κλινική του Ruhr στη Γερμανία. Πήρε την ειδικότητα της Ψυχιατρικής από το ίδιο πανεπιστήμιο. Επιπλέον, εκεί έκανε και την διατριβή του, ενώ προτάθη για την υφηγεσία. Εκλέχθη επίκουρος καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας, καθώς επίσης επισκέπτης καθηγητής στη Βοστώνη, στην Ulm, και στη Ferrara. Από το 1988 ιδιωτεύει στην Ελλάδα. Είναι μέλος πολλών αμερικάνικων και ευρωπαϊκών εταιρειών. Έχει δημοσιεύσει πλήθος βιβλίων, ιατρικών δοκιμίων, δημοσιογραφικών άρθρων και πορισμάτων για διάφορες ασθένειες. Τέλος, έχει συμμετάσχει σε πολλά παγκόσμια και διεθνή επιστημονικά συνέδρια ως παρουσιαστής.
  • Προβολή πλήρους προφίλ
Προηγούμενες αναρτήσεις
Αρχεία
Σύνδεσμοι

Θυρεοειδίτιδα

Θέλετε να λαμβάνετε τα τελευταία μας νέα;
Δώστε το email σας:Η υπηρεσία παρέχεται από το FeedBurnerΣεβόμαστε απόλυτα τα προσωπικά σας δεδομέναOur site is at APN Greece Directory


ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ - Ηλεκτρονικό φυλλάδιο
Share