ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ ΚΑΙ ΙΩΣΙΝΟΦΥΛΑ

6:07 π.μ. by Dr D. Kountouris
ΤΑ ΙΩΣΙΝΟΦΥΛΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΠΟΙΑ ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ ΤΩΝ ΛΕΥΚΩΝ ΑΙΜΟΣΦΑΙΡΙΩΝ ΠΟΥ ΠΑΙΖΟΥΝΕ ΜΕΓΑΛΟ ΡΟΛΟ ΣΤΗΝ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΤΗΣ ΣΚΛΗΡΥΝΣΗΣ ΤΗΣ ΠΛΑΚΑΣΈχει ερευνηθεί η σχέση μεταξύ νευρομυελικής οπτικής νευρίτιδας και ανοσοδραστηριότητας σε ότι αφορά τα ιωσινόφυλα. Η νευρομυελική οπτική νευρίτιδα είναι χαρακτηριστική από το γεγονός ότι προσβάλλει τα μάτια και τον νωτιαίο μυελό.
Κατά κύριο λόγο μένει σε αυτές τις περιοχές και σπάνια εξαπλώνεται σε όλο το υπόλοιπο νευρικό σύστημα.
Χαρακτηριστικό αυτής της νόσου είναι ότι αντιδρούν ιδιαίτερα οι ανοσοσφαιρίνες του τύπου ΙGS με σύγχρονη διαταραχή των ιωσινοφύλων.
Ο λόγος που αναφέρουμε ξεχωριστά αυτή την μορφή της σκλήρυνσης κατά πλάκας είναι ότι έχει κυριολεκτικά μια δική της τυπική αντίδραση στο ανοσοποιητικό σύστημα διεγείροντας συγκεκριμένες πρωτεΐνες οι οποίες στρέφονται σε μάτια και νωτιαίο μυελό. Όσο πιο γρήγορα γίνει η διάγνωση της συγκεκριμένης πρωτεΐνης ανάλογη μπορεί να είναι και η χορήγηση φαρμάκου που θα βοηθούσε ιδιαίτερα στην περίπτωση αυτή της σκλήρυνσης κατά πλάκας.

Ετικέτες , , ,

Comments (0)


<<<< Επόμενο νεότερο άρθρο Επόμενο παλαιότερο άρθρο >>>>
Συγγραφέας
  • Dr. Δημήτρης Κουντούρης border=
  • Όνομα: Dr D. Kountouris
  • Τοποθεσία: Αθήνα, Αττική, Greece
  • Σχετικά: Ο Δ. Κουντούρης τελείωσε το Πανεπιστήμιο (Ιατρική Σχολή Θεσσαλονίκης) το 1975. Έκανε την ειδικότητά του στη Νευρολογική Πανεπιστημιακή Κλινική του Ruhr στη Γερμανία. Πήρε την ειδικότητα της Ψυχιατρικής από το ίδιο πανεπιστήμιο. Επιπλέον, εκεί έκανε και την διατριβή του, ενώ προτάθη για την υφηγεσία. Εκλέχθη επίκουρος καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας, καθώς επίσης επισκέπτης καθηγητής στη Βοστώνη, στην Ulm, και στη Ferrara. Από το 1988 ιδιωτεύει στην Ελλάδα. Είναι μέλος πολλών αμερικάνικων και ευρωπαϊκών εταιρειών. Έχει δημοσιεύσει πλήθος βιβλίων, ιατρικών δοκιμίων, δημοσιογραφικών άρθρων και πορισμάτων για διάφορες ασθένειες. Τέλος, έχει συμμετάσχει σε πολλά παγκόσμια και διεθνή επιστημονικά συνέδρια ως παρουσιαστής.
  • Προβολή πλήρους προφίλ
Προηγούμενες αναρτήσεις
Αρχεία
Σύνδεσμοι

Θυρεοειδίτιδα

Θέλετε να λαμβάνετε τα τελευταία μας νέα;
Δώστε το email σας:Η υπηρεσία παρέχεται από το FeedBurnerΣεβόμαστε απόλυτα τα προσωπικά σας δεδομέναOur site is at APN Greece Directory


ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ - Ηλεκτρονικό φυλλάδιο
Share