ΣΚΠ ΚΑΙ ΜΥΡΜΗΓΚΙΑΣΜΑΤΑ

2:50 π.μ. by Dr D. Kountouris
ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΥΡΙΑ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ ΤΗΣ ΣΚΠ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΛΕΓΟΜΕΝΕΣ ΔΥΣΑΙΣΘΗΣΙΕΣ (ΜΥΡΜΗΓΚΙΑΣΜΑΤΑ) ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΝΤΑΙ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΑΚΡΑ ΤΩΝ ΑΣΘΕΝΩΝ.
Σε αυτές τις περιπτώσεις πρέπει να λαμβάνονται υπόψη πάντοτε διαφοροδιαγνωστικά η βορελλίωση και η ψευδαισθητική παρασίτωση.
Και στις δύο περιπτώσεις υπάρχει κατά μείζονα λόγο μια εξωτερική «επέμβαση» που δημιουργεί το πρόβλημα.
Στην πρώτη περίπτωση πρόκειται για την νόσο του Lyne όπου δημιουργούνται φλύκταινες πάνω στο δέρμα που περιβάλλονται από ένα ερυθηματώδες «δαχτυλίδι».
Στην άλλη περίπτωση βρίσκουμε στις δερματικές αλλοιώσεις κάποιες διαφανείς ίνες τις οποίες η προέλευση είναι ανεξήγητη και θεωρείται η ασθένεια σαν μια παρασιτική ψευδαισθήτωση (σύνδρομο morgellons).

Ετικέτες , , , ,

Comments (0)


<<<< Επόμενο νεότερο άρθρο Επόμενο παλαιότερο άρθρο >>>>
Συγγραφέας
  • Dr. Δημήτρης Κουντούρης border=
  • Όνομα: Dr D. Kountouris
  • Τοποθεσία: Αθήνα, Αττική, Greece
  • Σχετικά: Ο Δ. Κουντούρης τελείωσε το Πανεπιστήμιο (Ιατρική Σχολή Θεσσαλονίκης) το 1975. Έκανε την ειδικότητά του στη Νευρολογική Πανεπιστημιακή Κλινική του Ruhr στη Γερμανία. Πήρε την ειδικότητα της Ψυχιατρικής από το ίδιο πανεπιστήμιο. Επιπλέον, εκεί έκανε και την διατριβή του, ενώ προτάθη για την υφηγεσία. Εκλέχθη επίκουρος καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας, καθώς επίσης επισκέπτης καθηγητής στη Βοστώνη, στην Ulm, και στη Ferrara. Από το 1988 ιδιωτεύει στην Ελλάδα. Είναι μέλος πολλών αμερικάνικων και ευρωπαϊκών εταιρειών. Έχει δημοσιεύσει πλήθος βιβλίων, ιατρικών δοκιμίων, δημοσιογραφικών άρθρων και πορισμάτων για διάφορες ασθένειες. Τέλος, έχει συμμετάσχει σε πολλά παγκόσμια και διεθνή επιστημονικά συνέδρια ως παρουσιαστής.
  • Προβολή πλήρους προφίλ
Προηγούμενες αναρτήσεις
Αρχεία
Σύνδεσμοι

Θυρεοειδίτιδα

Θέλετε να λαμβάνετε τα τελευταία μας νέα;
Δώστε το email σας:Η υπηρεσία παρέχεται από το FeedBurnerΣεβόμαστε απόλυτα τα προσωπικά σας δεδομέναOur site is at APN Greece Directory


ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ - Ηλεκτρονικό φυλλάδιο
Share