ΡΑΓΟΕΙΔΙΤΙΔΑ ΚΑΙ ΣΚΠ

3:14 π.μ. by Dr D. Kountouris
Η ΡΑΓΟΕΙΔΙΤΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΠΑΘΗΣΗ ΤΗΣ ΙΡΙΔΟΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΚΤΙΝΩΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΟΦΘΑΛΜΟΥ Η ΟΠΟΙΑ ΣΥΝΗΘΩΣ ΣΥΝΟΔΕΥΕΤΑΙ ΑΠΟ ΡΕΥΜΑΤΟΠΑΘΕΙΕΣ.
Πολλές φορές είναι δυνατόν να εμφανιστεί μαζί με την ΣΚΠ μια νευρολογική νόσο που προσβάλλει το ΚΝΣ.
Τα τελευταία χρόνια η ΣΚΠ μαζί με την ραγοειδίτιδα και άλλες ρευματοειδείς παθήσεις δείχνουν μια προτίμηση «συνύπαρξης» με αποτέλεσμα να σκέφτεται κάποιος μια πιθανή ανοσολογική αντίδραση πίσω από τον συνδυασμό αυτών των νοσημάτων.
Πολλές φορές η ραγοειδίτιδα μπορεί να μιμηθεί και την συμπτωματολογία της οπτικής νευρίτιδος λόγω της μείωσης της οπτικής οξύτητας και του πόνου του οφθαλμού. Σε όλες τις περιπτώσεις η έγκαιρη διάγνωση και η άμεση θεραπεία είναι απαραίτητη για να αποφύγουμε την εξέλιξη των συμπτωμάτων.

Ετικέτες , , , , , ,

Comments (0)


<<<< Επόμενο νεότερο άρθρο Επόμενο παλαιότερο άρθρο >>>>
Συγγραφέας
  • Dr. Δημήτρης Κουντούρης border=
  • Όνομα: Dr D. Kountouris
  • Τοποθεσία: Αθήνα, Αττική, Greece
  • Σχετικά: Ο Δ. Κουντούρης τελείωσε το Πανεπιστήμιο (Ιατρική Σχολή Θεσσαλονίκης) το 1975. Έκανε την ειδικότητά του στη Νευρολογική Πανεπιστημιακή Κλινική του Ruhr στη Γερμανία. Πήρε την ειδικότητα της Ψυχιατρικής από το ίδιο πανεπιστήμιο. Επιπλέον, εκεί έκανε και την διατριβή του, ενώ προτάθη για την υφηγεσία. Εκλέχθη επίκουρος καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας, καθώς επίσης επισκέπτης καθηγητής στη Βοστώνη, στην Ulm, και στη Ferrara. Από το 1988 ιδιωτεύει στην Ελλάδα. Είναι μέλος πολλών αμερικάνικων και ευρωπαϊκών εταιρειών. Έχει δημοσιεύσει πλήθος βιβλίων, ιατρικών δοκιμίων, δημοσιογραφικών άρθρων και πορισμάτων για διάφορες ασθένειες. Τέλος, έχει συμμετάσχει σε πολλά παγκόσμια και διεθνή επιστημονικά συνέδρια ως παρουσιαστής.
  • Προβολή πλήρους προφίλ
Προηγούμενες αναρτήσεις
Αρχεία
Σύνδεσμοι

Θυρεοειδίτιδα

Θέλετε να λαμβάνετε τα τελευταία μας νέα;
Δώστε το email σας:Η υπηρεσία παρέχεται από το FeedBurnerΣεβόμαστε απόλυτα τα προσωπικά σας δεδομέναOur site is at APN Greece Directory


ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ - Ηλεκτρονικό φυλλάδιο
Share