ΗΜΙΚΡΑΝΙΕΣ ΜΕ ΑΥΡΑ ΚΑΙ ΝΕΥΡΑΛΓΙΑ ΣΤΗΝ ΣΚΠ

1:44 π.μ. by Dr D. Kountouris
Η ΗΜΙΚΡΑΝΙΑ ΜΕ ΑΥΡΑ ΚΑΙ Η ΝΕΥΡΑΛΓΙΑ ΤΡΙΔΥΜΟΥ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΚΛΑΣΣΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ, ΜΕ ΓΝΩΣΤΗ ΤΕΧΝΙΚΗ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΟΛΟΓΙΑ, ΝΕΥΡΟΛΟΓΙΚΑ ΝΟΣΗΜΑΤΑ.
Όμως και στις δύο περιπτώσεις έχουμε διαταραχή ενός κοινού νευρωνικού τόξου στον εγκέφαλο στο οποίο κεντρικό ρόλο παίζει ένας εγκεφαλικός σχηματισμός που λέγεται υποθάλαμος.
Το ότι αυτά τα συμπτώματα μπορούν να εμφανίζονται αριστερά ή δεξιά σε μια πιθανή βλάβη του υποθαλάμου λόγω της ΣΚΠ οφείλεται στο γεγονός ότι ο συγκεκριμένος σχηματισμός υπάρχει τόσο στο αριστερό όσο και στο δεξιό εγκεφαλικό ημισφαίριο.
Συνεπώς μια τέτοια δυσλειτουργία λόγω φλεγμονώδους επεξεργασίας αγγείων ή και λευκής ουσίας γεγονός που είναι συνηθισμένο στην ΣΚΠ να έχουμε την άμεση πρόσληψη των δύο νοσημάτων.
Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι πάρα πολλές φορές που διαπιστώνονται το ένα ή και τα δύο μαζί νοσήματα ενώ υπάρχει ΣΚΠ η γενικευμένη υποχώρηση σε θεραπεία της ΣΚΠ των όλων συμπτωμάτων επιφέρει και την υποχώρηση της νευραλγίας του τριδύμου και της ημικρανίας με αύρα.
Βλέπουμε δηλαδή ότι υπάρχει ένα κοινός δρόμος ο οποίος καταδεικνύει την συνοσηρότητα που υπάρχει μεν στην ΣΚΠ αλλά και την συνοχή που έχουν τα νευρωνικά τόξα στον εγκέφαλο.

Ετικέτες , , , ,

Comments (0)


<<<< Επόμενο νεότερο άρθρο Επόμενο παλαιότερο άρθρο >>>>
Συγγραφέας
  • Dr. Δημήτρης Κουντούρης border=
  • Όνομα: Dr D. Kountouris
  • Τοποθεσία: Αθήνα, Αττική, Greece
  • Σχετικά: Ο Δ. Κουντούρης τελείωσε το Πανεπιστήμιο (Ιατρική Σχολή Θεσσαλονίκης) το 1975. Έκανε την ειδικότητά του στη Νευρολογική Πανεπιστημιακή Κλινική του Ruhr στη Γερμανία. Πήρε την ειδικότητα της Ψυχιατρικής από το ίδιο πανεπιστήμιο. Επιπλέον, εκεί έκανε και την διατριβή του, ενώ προτάθη για την υφηγεσία. Εκλέχθη επίκουρος καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας, καθώς επίσης επισκέπτης καθηγητής στη Βοστώνη, στην Ulm, και στη Ferrara. Από το 1988 ιδιωτεύει στην Ελλάδα. Είναι μέλος πολλών αμερικάνικων και ευρωπαϊκών εταιρειών. Έχει δημοσιεύσει πλήθος βιβλίων, ιατρικών δοκιμίων, δημοσιογραφικών άρθρων και πορισμάτων για διάφορες ασθένειες. Τέλος, έχει συμμετάσχει σε πολλά παγκόσμια και διεθνή επιστημονικά συνέδρια ως παρουσιαστής.
  • Προβολή πλήρους προφίλ
Προηγούμενες αναρτήσεις
Αρχεία
Σύνδεσμοι

Θυρεοειδίτιδα

Θέλετε να λαμβάνετε τα τελευταία μας νέα;
Δώστε το email σας:Η υπηρεσία παρέχεται από το FeedBurnerΣεβόμαστε απόλυτα τα προσωπικά σας δεδομέναOur site is at APN Greece Directory


ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ - Ηλεκτρονικό φυλλάδιο
Share