ΣΚΠ ΚΑΙ Η ΘΕΑ ΝΟΣΗΡΩΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ

6:43 π.μ. by Dr D. Kountouris
Η ΣΚΠ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΑΥΤΟΑΝΟΣΟ ΝΕΥΡΙΚΟ ΝΟΣΗΜΑ ΜΕ ΠΟΛΛΑΠΛΗ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΟΛΟΓΙΑ.
Μια από αυτές είναι και η άσχημη αντίδραση απέναντι στην θέα νοσηρών καταστάσεων. Αυτό δεν αποτελεί αμιγώς ψυχική αντίδραση αλλά περισσότερο μια κίνηση αυτοπροστασίας. Κληρονομικά γενετικά έχουμε όλοι μας μια τάση αποστροφής και επαρκούς οπτικής και ακουστικής αντίδρασης νοσηρών καταστάσεων διότι αυτές δημιουργούν προβλήματα στους ίδιους.
Πειράματα έχουνε δείξει ότι υπάρχει μια γενετική προδιάθεση σε ότι αφορά τις ασθένειες ενώ π.χ. δεν υπάρχει για τις καταστροφές.
Εκεί ο πόνος μπορεί να είναι το ίδιο, αλλά είναι μια «επίκτητη» διαδικασία.
Στην ΣΚΠ λοιπόν η εμφάνιση νοσηρών καταστάσεων χειροτερεύει την ίδια υπάρχουσα κατάσταση.

Ετικέτες , ,

Comments (2)


Blogger stratos
5 Φεβρουαρίου 2011 στις 9:21 π.μ.  

Να μπεις στη φυλακη να σαπισεις μπασταρδε

Blogger polina
6 Μαρτίου 2011 στις 4:48 μ.μ.  

...γιατι αυτη η αντιδραση stratos? απο οτι εχω διαβασει μεχρι τωρα στο internet αυτο ειναι το πιο καλα πληροφοριμενο site.. κ δεν το λεω επειδη ειμαι εξω απο το χορο..μεσα ειμαι κ εγω κ μου ειναι ακομα πολυ αγνωστο κ εχω φρικαρει..

<<<< Επόμενο νεότερο άρθρο Επόμενο παλαιότερο άρθρο >>>>
Συγγραφέας
  • Dr. Δημήτρης Κουντούρης border=
  • Όνομα: Dr D. Kountouris
  • Τοποθεσία: Αθήνα, Αττική, Greece
  • Σχετικά: Ο Δ. Κουντούρης τελείωσε το Πανεπιστήμιο (Ιατρική Σχολή Θεσσαλονίκης) το 1975. Έκανε την ειδικότητά του στη Νευρολογική Πανεπιστημιακή Κλινική του Ruhr στη Γερμανία. Πήρε την ειδικότητα της Ψυχιατρικής από το ίδιο πανεπιστήμιο. Επιπλέον, εκεί έκανε και την διατριβή του, ενώ προτάθη για την υφηγεσία. Εκλέχθη επίκουρος καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας, καθώς επίσης επισκέπτης καθηγητής στη Βοστώνη, στην Ulm, και στη Ferrara. Από το 1988 ιδιωτεύει στην Ελλάδα. Είναι μέλος πολλών αμερικάνικων και ευρωπαϊκών εταιρειών. Έχει δημοσιεύσει πλήθος βιβλίων, ιατρικών δοκιμίων, δημοσιογραφικών άρθρων και πορισμάτων για διάφορες ασθένειες. Τέλος, έχει συμμετάσχει σε πολλά παγκόσμια και διεθνή επιστημονικά συνέδρια ως παρουσιαστής.
  • Προβολή πλήρους προφίλ
Προηγούμενες αναρτήσεις
Αρχεία
Σύνδεσμοι

Θυρεοειδίτιδα

Θέλετε να λαμβάνετε τα τελευταία μας νέα;
Δώστε το email σας:Η υπηρεσία παρέχεται από το FeedBurnerΣεβόμαστε απόλυτα τα προσωπικά σας δεδομέναOur site is at APN Greece Directory


ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ - Ηλεκτρονικό φυλλάδιο
Share