ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ ΚΑΙ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΜΑΓΝΗΤΙΚΗ ΤΟΜΟΓΡΑΦΙΑ

4:24 π.μ. by Dr D. Kountouris
Η ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΜΑΓΝΗΤΙΚΗ ΤΟΜΟΓΡΑΦΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΗ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΕΞΕΛΙΞΗ, ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΛΗ ΜΑΓΝΗΤΙΚΗ ΤΟΜΟΓΡΑΦΙΑ.
Η ουσιαστική διαφορά είναι ότι με αυτήv μπορούμε να μετρήσουμε και τις συγκεντρώσεις των αμινοξέων στον εγκέφαλο. Τα δε αποτελέσματα μπορούν να δώσουν νέες συγκεκριμένες πληροφορίες. Τον τελευταίο καιρό η μέθοδος αυτή χρησιμοποιήθηκε και σαν διαφοροδιαγνωστικό στοιχείο, σε ότι αφορά μια μονοφασική μορφή σκλήρυνσης κατά πλάκας, σε σχέση με μια οξεία απομυελινωτική εγκεφαλομυελίτιδα. Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι μόνο με τα ευρήματα της υπολογιστικής μαγνητικής τομογραφίας, είμαστε σε θέση να κάνουμε μια συγκεκριμένη διαφοροδιάγνωση και να τροποποιήσουμε την ανάλογη θεραπεία. Με αυτό αφορμή, μπορούμε να πούμε ότι τουλάχιστον μια φορά σε ασθενείς με σκλήρυνση κατά πλάκας, πρέπει να γίνεται έρευνα με την υπολογιστική μαγνητική τομογραφία.

Ετικέτες , ,

Comments (0)


<<<< Επόμενο νεότερο άρθρο Επόμενο παλαιότερο άρθρο >>>>
Συγγραφέας
  • Dr. Δημήτρης Κουντούρης border=
  • Όνομα: Dr D. Kountouris
  • Τοποθεσία: Αθήνα, Αττική, Greece
  • Σχετικά: Ο Δ. Κουντούρης τελείωσε το Πανεπιστήμιο (Ιατρική Σχολή Θεσσαλονίκης) το 1975. Έκανε την ειδικότητά του στη Νευρολογική Πανεπιστημιακή Κλινική του Ruhr στη Γερμανία. Πήρε την ειδικότητα της Ψυχιατρικής από το ίδιο πανεπιστήμιο. Επιπλέον, εκεί έκανε και την διατριβή του, ενώ προτάθη για την υφηγεσία. Εκλέχθη επίκουρος καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας, καθώς επίσης επισκέπτης καθηγητής στη Βοστώνη, στην Ulm, και στη Ferrara. Από το 1988 ιδιωτεύει στην Ελλάδα. Είναι μέλος πολλών αμερικάνικων και ευρωπαϊκών εταιρειών. Έχει δημοσιεύσει πλήθος βιβλίων, ιατρικών δοκιμίων, δημοσιογραφικών άρθρων και πορισμάτων για διάφορες ασθένειες. Τέλος, έχει συμμετάσχει σε πολλά παγκόσμια και διεθνή επιστημονικά συνέδρια ως παρουσιαστής.
  • Προβολή πλήρους προφίλ
Προηγούμενες αναρτήσεις
Αρχεία
Σύνδεσμοι

Θυρεοειδίτιδα

Θέλετε να λαμβάνετε τα τελευταία μας νέα;
Δώστε το email σας:Η υπηρεσία παρέχεται από το FeedBurnerΣεβόμαστε απόλυτα τα προσωπικά σας δεδομέναOur site is at APN Greece Directory


ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ - Ηλεκτρονικό φυλλάδιο
Share