ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΧΡΗΣΗ ΑΛΚΟΟΛ

6:28 π.μ. by Dr D. Kountouris
ΓΙΑ ΤΗ ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΙΑ ΔΕΔΟΜΕΝΗ ΓΚΑΜΑ ΦΑΡΜΑΚΩΝ, Η ΟΠΟΙΑ ΈΧΕΙ ΆΜΕΣΗ ΕΠΙΡΡΟΗ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΝΕΥΡΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΌΣΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΑΝΟΣΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ.
Είναι λοιπόν λογικό ότι οι ασθενείς με σκλήρυνση κατά πλάκας, που θα πέσουν στην «παγίδα» του αλκοόλ να δημιουργούν ένα επιπλέον πρόβλημα, διότι και στις δυο περιπτώσεις το αλκοόλ έχει μια αρνητική επιρροή στο κεντρικό νευρικό σύστημα. Πέρα δε από αυτό, η κατάχρηση του δημιουργεί μια αύξηση ειδικών ενζυματικών ουσιών, τις προσταγλανδίνες, που επιφέρουν ένα νέο «κατακλυσμό» μικρολοιμώξεων και μικροεκφυλίσεων σε κεντρικό νευρικό σύστημα, ενώ παράλληλα οδηγούν στον εκτροχιασμό του ανοσοποιητικού συστήματος. Άρα στη σκλήρυνση κατά πλάκας, με αυστηρή ιατρική επιλογή, συνίσταται η αποφυγή του αλκοόλ.

Ετικέτες , , , ,

Comments (0)


<<<< Επόμενο νεότερο άρθρο Επόμενο παλαιότερο άρθρο >>>>
Συγγραφέας
  • Dr. Δημήτρης Κουντούρης border=
  • Όνομα: Dr D. Kountouris
  • Τοποθεσία: Αθήνα, Αττική, Greece
  • Σχετικά: Ο Δ. Κουντούρης τελείωσε το Πανεπιστήμιο (Ιατρική Σχολή Θεσσαλονίκης) το 1975. Έκανε την ειδικότητά του στη Νευρολογική Πανεπιστημιακή Κλινική του Ruhr στη Γερμανία. Πήρε την ειδικότητα της Ψυχιατρικής από το ίδιο πανεπιστήμιο. Επιπλέον, εκεί έκανε και την διατριβή του, ενώ προτάθη για την υφηγεσία. Εκλέχθη επίκουρος καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας, καθώς επίσης επισκέπτης καθηγητής στη Βοστώνη, στην Ulm, και στη Ferrara. Από το 1988 ιδιωτεύει στην Ελλάδα. Είναι μέλος πολλών αμερικάνικων και ευρωπαϊκών εταιρειών. Έχει δημοσιεύσει πλήθος βιβλίων, ιατρικών δοκιμίων, δημοσιογραφικών άρθρων και πορισμάτων για διάφορες ασθένειες. Τέλος, έχει συμμετάσχει σε πολλά παγκόσμια και διεθνή επιστημονικά συνέδρια ως παρουσιαστής.
  • Προβολή πλήρους προφίλ
Προηγούμενες αναρτήσεις
Αρχεία
Σύνδεσμοι

Θυρεοειδίτιδα

Θέλετε να λαμβάνετε τα τελευταία μας νέα;
Δώστε το email σας:Η υπηρεσία παρέχεται από το FeedBurnerΣεβόμαστε απόλυτα τα προσωπικά σας δεδομέναOur site is at APN Greece Directory


ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ - Ηλεκτρονικό φυλλάδιο
Share