ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ ΚΑΙ ΑΚΟΥΣΤΙΚΕΣ ΨΕΥΔΑΙΣΘΗΣΕΙΣ

12:52 μ.μ. by Dr D. Kountouris
Η ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕΙ, ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΔΙΑΧΥΤΗΣ ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΗΣ ΛΟΙΜΩΞΗΣ ,ΚΑΘΕ ΕΙΔΟΥΣ ΣΥΜΠΤΩΜΑ.
Ένα από αυτά είναι και οι ακουστικές ψευδαισθήσεις, όταν έχουμε μια ανάλογη διαταραχή στο νευρωνικό τόξο του ακουστικού κέντρου. Εδώ είναι πολύ μεγάλης διαγνωστικής σημασίας να γνωρίζουμε, εάν προϋπήρχε σχιζοφρενική διαταραχή, πριν την εκδήλωση της σκλήρυνσης κατά πλάκας ή όχι. Βέβαια αυτός ο διαχωρισμός, με απλά κριτήρια και αναφορές στο ιστορικό, είναι πολύ δύσκολος. Στις περιπτώσεις αυτές, η καταγραφή του εικοσιτετραώρου ηλεκτροεγκεφαλογραφήματος είναι ουσιαστικής σημασίας, γιατί μας δίνει μια διαφοροδιάγνωση στο εάν πρόκειται για λοιμώδη ή επιλεπτογενή διαταραχή. Μετά από αυτό προσαρμόζουμε και την ανάλογη θεραπεία.

Ετικέτες , , ,

Comments (0)


<<<< Επόμενο νεότερο άρθρο Επόμενο παλαιότερο άρθρο >>>>
Συγγραφέας
  • Dr. Δημήτρης Κουντούρης border=
  • Όνομα: Dr D. Kountouris
  • Τοποθεσία: Αθήνα, Αττική, Greece
  • Σχετικά: Ο Δ. Κουντούρης τελείωσε το Πανεπιστήμιο (Ιατρική Σχολή Θεσσαλονίκης) το 1975. Έκανε την ειδικότητά του στη Νευρολογική Πανεπιστημιακή Κλινική του Ruhr στη Γερμανία. Πήρε την ειδικότητα της Ψυχιατρικής από το ίδιο πανεπιστήμιο. Επιπλέον, εκεί έκανε και την διατριβή του, ενώ προτάθη για την υφηγεσία. Εκλέχθη επίκουρος καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας, καθώς επίσης επισκέπτης καθηγητής στη Βοστώνη, στην Ulm, και στη Ferrara. Από το 1988 ιδιωτεύει στην Ελλάδα. Είναι μέλος πολλών αμερικάνικων και ευρωπαϊκών εταιρειών. Έχει δημοσιεύσει πλήθος βιβλίων, ιατρικών δοκιμίων, δημοσιογραφικών άρθρων και πορισμάτων για διάφορες ασθένειες. Τέλος, έχει συμμετάσχει σε πολλά παγκόσμια και διεθνή επιστημονικά συνέδρια ως παρουσιαστής.
  • Προβολή πλήρους προφίλ
Προηγούμενες αναρτήσεις
Αρχεία
Σύνδεσμοι

Θυρεοειδίτιδα

Θέλετε να λαμβάνετε τα τελευταία μας νέα;
Δώστε το email σας:Η υπηρεσία παρέχεται από το FeedBurnerΣεβόμαστε απόλυτα τα προσωπικά σας δεδομέναOur site is at APN Greece Directory


ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ - Ηλεκτρονικό φυλλάδιο
Share