ΝΕΑ ΣΗΜΕΙΑ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ

11:07 π.μ. by Dr D. Kountouris
Η ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΛΕΟΝ ΓΝΩΣΤΕΣ ΝΕΥΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΑΡΡΩΣΤΙΕΣ ΚΑΙ ΩΣ ΣΗΜΕΡΑ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝΤΑΙ ΣΤΑΝΤΑΡ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΑ ΣΧΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΤΗΣ.
Όλα αυτά τα θεραπευτικά σχήματα βασίζονται, κατά κύριο λόγο, στην υπόθεση ότι η σκλήρυνση κατά πλάκας είναι μια απομυελινωτική νόσος. Πέρα από αυτό, το ορόσημο δεν καταβάλλει διεθνώς καμιά άλλη προσπάθεια, προκειμένου να καλυφθούν και άλλες θεραπευτικές ανάγκες της νόσου. Τα τελευταία χρόνια έχει γίνει γνωστό ότι πέρα από τις απομυελινώσεις, υποφέρουν στη σκλήρυνση κατά πλάκας και τα σώματα των νευρικών κυττάρων. Η εκφύλιση αυτή ήταν ύποπτη από παλιά, λόγω της συμπτωματολογίας και συγκεκριμένα των νοητικών διαταραχών που παρουσίαζαν οι ασθενείς με σκλήρυνση κατά πλάκας. Σήμερα το πρόβλημα αυτό γίνεται πιο εμφανές στις περιπτώσεις που οι απομυελινωτικές διαταραχές καλύπτονται θεραπευτικά και παρουσιάζονται οι διαφορές τους με τα γνωστικά ελλείμματα των ασθενών. Γεγονός που καθιστά αναγκαία μια θεραπευτική προσπάθεια και σε αυτή τη μεριά.

Ετικέτες , , , ,

Comments (0)


<<<< Επόμενο νεότερο άρθρο Επόμενο παλαιότερο άρθρο >>>>
Συγγραφέας
  • Dr. Δημήτρης Κουντούρης border=
  • Όνομα: Dr D. Kountouris
  • Τοποθεσία: Αθήνα, Αττική, Greece
  • Σχετικά: Ο Δ. Κουντούρης τελείωσε το Πανεπιστήμιο (Ιατρική Σχολή Θεσσαλονίκης) το 1975. Έκανε την ειδικότητά του στη Νευρολογική Πανεπιστημιακή Κλινική του Ruhr στη Γερμανία. Πήρε την ειδικότητα της Ψυχιατρικής από το ίδιο πανεπιστήμιο. Επιπλέον, εκεί έκανε και την διατριβή του, ενώ προτάθη για την υφηγεσία. Εκλέχθη επίκουρος καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας, καθώς επίσης επισκέπτης καθηγητής στη Βοστώνη, στην Ulm, και στη Ferrara. Από το 1988 ιδιωτεύει στην Ελλάδα. Είναι μέλος πολλών αμερικάνικων και ευρωπαϊκών εταιρειών. Έχει δημοσιεύσει πλήθος βιβλίων, ιατρικών δοκιμίων, δημοσιογραφικών άρθρων και πορισμάτων για διάφορες ασθένειες. Τέλος, έχει συμμετάσχει σε πολλά παγκόσμια και διεθνή επιστημονικά συνέδρια ως παρουσιαστής.
  • Προβολή πλήρους προφίλ
Προηγούμενες αναρτήσεις
Αρχεία
Σύνδεσμοι

Θυρεοειδίτιδα

Θέλετε να λαμβάνετε τα τελευταία μας νέα;
Δώστε το email σας:Η υπηρεσία παρέχεται από το FeedBurnerΣεβόμαστε απόλυτα τα προσωπικά σας δεδομέναOur site is at APN Greece Directory


ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ - Ηλεκτρονικό φυλλάδιο
Share