ΣΤΕΡΕΟΤΥΠΙΕΣ ΜΕ ΕΣΤΙΑΚΕΣ ΚΡΙΣΕΙΣ ΣΤΗ ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ

2:49 π.μ. by Dr D. Kountouris
ΟΙ ΣΤΕΡΕΟΤΥΠΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΤΥΠΙΚΕΣ, ΠΑΝΟΜΟΙΟΤΥΠΕΣ, ΣΩΜΑΤΙΚΕΣ Ή ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΡΑΧΕΣ ΠΟΥ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΑΣΥΝΕΙΔΗΤΑ.
Αυτού του είδους οι διαταραχές διαπιστώνονται τακτικά στη σκλήρυνση κατά πλάκας και κυρίως σε στάδια τέτοια, που έχουμε αύξηση των απομυελινωτικών εστιών. Πρόκειται για κάποιες μορφές σύνθετων, εστιακών κρίσεων με διαταραχές της συνείδησης. Το αποτέλεσμα αυτό προκύπτει πιθανόν από φλεγμονώδεις επεξεργασίες στο κεντρικό νευρικό σύστημα (κυρίως εγκέφαλο), με έντονη τοπική αντίδραση και μετά τάση γενίκευσης. Όταν διαπιστώνουμε κάτι τέτοιο, οφείλουμε να κάνουμε εκτεταμένο νευρολογικό έλεγχο με συνοδεία ηλεκτροεγκεφαλογραφικής εξέτασης και χορήγηση φαρμακευτικής αγωγής με στόχο τη διακοπή των στερεοτυπιών και της παθολογικής κατάστασης.

Ετικέτες , , ,

Comments (0)


<<<< Επόμενο νεότερο άρθρο Επόμενο παλαιότερο άρθρο >>>>
Συγγραφέας
  • Dr. Δημήτρης Κουντούρης border=
  • Όνομα: Dr D. Kountouris
  • Τοποθεσία: Αθήνα, Αττική, Greece
  • Σχετικά: Ο Δ. Κουντούρης τελείωσε το Πανεπιστήμιο (Ιατρική Σχολή Θεσσαλονίκης) το 1975. Έκανε την ειδικότητά του στη Νευρολογική Πανεπιστημιακή Κλινική του Ruhr στη Γερμανία. Πήρε την ειδικότητα της Ψυχιατρικής από το ίδιο πανεπιστήμιο. Επιπλέον, εκεί έκανε και την διατριβή του, ενώ προτάθη για την υφηγεσία. Εκλέχθη επίκουρος καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας, καθώς επίσης επισκέπτης καθηγητής στη Βοστώνη, στην Ulm, και στη Ferrara. Από το 1988 ιδιωτεύει στην Ελλάδα. Είναι μέλος πολλών αμερικάνικων και ευρωπαϊκών εταιρειών. Έχει δημοσιεύσει πλήθος βιβλίων, ιατρικών δοκιμίων, δημοσιογραφικών άρθρων και πορισμάτων για διάφορες ασθένειες. Τέλος, έχει συμμετάσχει σε πολλά παγκόσμια και διεθνή επιστημονικά συνέδρια ως παρουσιαστής.
  • Προβολή πλήρους προφίλ
Προηγούμενες αναρτήσεις
Αρχεία
Σύνδεσμοι

Θυρεοειδίτιδα

Θέλετε να λαμβάνετε τα τελευταία μας νέα;
Δώστε το email σας:Η υπηρεσία παρέχεται από το FeedBurnerΣεβόμαστε απόλυτα τα προσωπικά σας δεδομέναOur site is at APN Greece Directory


ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ - Ηλεκτρονικό φυλλάδιο
Share