ΜΙΚΡΟΠΑΡΑΛΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ

11:00 π.μ. by Dr D. Kountouris
ΣΥΝΗΘΙΣΜΕΝΟ ΣΥΜΠΤΩΜΑ ΤΗΣ ΣΚΛΗΡΥΝΣΗΣ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ, ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΜΠΥΡΕΤΑ ΝΟΣΗΜΑΤΑ, ΕΙΝΑΙ  ΟΙ ΚΙΝΗΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΑΙΣΘΗΤΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΡΑΧΕΣ ΜΕ ΤΗ ΜΟΡΦΗ ΜΙΚΡΟΠΑΡΑΛΥΣΕΩΝ ΣΕ ΈΝΑ ΟΛΟΚΛΗΡΟ Ή ΤΜΗΜΑ ΆΚΡΟ.
Μια μικρή απώλεια αισθητικότητας ή δύναμης σε κάποια δάκτυλα, χέρι ή πόδι, ιδιαίτερα μετά από κάποιο  εμπύρετο νόσημα, μπορεί να είναι ο προάγγελος μιας σκλήρυνσης κατά πλάκας. Η εμπειρία των τελευταίων χρόνων επιβεβαιώνει πολύ ισχυρή την παρατήρηση αυτή. Μια τέτοια εμφάνιση της σκλήρυνσης κατά πλάκας πιθανόν να έχουμε σε ένα ποσοστό πάνω από 4%-5%.  Ένα προσεγμένο ιστορικό και  μια πιο εκτενής ιατρική παρακολούθηση  με μεγαλύτερη «καχυποψία», μπορεί να λύσει αυτό το πρόβλημα εν τη γένεση του και να τεθεί η σωστή διάγνωση. Στην προκειμένη περίπτωση, σωστή διάγνωση σημαίνει έγκαιρη θεραπεία και έγκαιρη θεραπεία σημαίνει, για τη σκλήρυνση κατά πλάκας, ένα πολύ μεγάλο ποσοστό θεραπευτικής επιτυχίας.

Ετικέτες , , ,

Comments (0)


<<<< Επόμενο νεότερο άρθρο Επόμενο παλαιότερο άρθρο >>>>
Συγγραφέας
  • Dr. Δημήτρης Κουντούρης border=
  • Όνομα: Dr D. Kountouris
  • Τοποθεσία: Αθήνα, Αττική, Greece
  • Σχετικά: Ο Δ. Κουντούρης τελείωσε το Πανεπιστήμιο (Ιατρική Σχολή Θεσσαλονίκης) το 1975. Έκανε την ειδικότητά του στη Νευρολογική Πανεπιστημιακή Κλινική του Ruhr στη Γερμανία. Πήρε την ειδικότητα της Ψυχιατρικής από το ίδιο πανεπιστήμιο. Επιπλέον, εκεί έκανε και την διατριβή του, ενώ προτάθη για την υφηγεσία. Εκλέχθη επίκουρος καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας, καθώς επίσης επισκέπτης καθηγητής στη Βοστώνη, στην Ulm, και στη Ferrara. Από το 1988 ιδιωτεύει στην Ελλάδα. Είναι μέλος πολλών αμερικάνικων και ευρωπαϊκών εταιρειών. Έχει δημοσιεύσει πλήθος βιβλίων, ιατρικών δοκιμίων, δημοσιογραφικών άρθρων και πορισμάτων για διάφορες ασθένειες. Τέλος, έχει συμμετάσχει σε πολλά παγκόσμια και διεθνή επιστημονικά συνέδρια ως παρουσιαστής.
  • Προβολή πλήρους προφίλ
Προηγούμενες αναρτήσεις
Αρχεία
Σύνδεσμοι

Θυρεοειδίτιδα

Θέλετε να λαμβάνετε τα τελευταία μας νέα;
Δώστε το email σας:Η υπηρεσία παρέχεται από το FeedBurnerΣεβόμαστε απόλυτα τα προσωπικά σας δεδομέναOur site is at APN Greece Directory


ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ - Ηλεκτρονικό φυλλάδιο
Share